Siirry pääsisältöön

Vuosi kuvina: kesäkuu

Kesä on saapunut myös meidän nurkillemme, ja maisema on kovin erilainen kuin vielä pari kuukautta sitten. Toukokuuhun verrattuna lenkkipolun varsi ei tosin kovin erilaiselta näytä: samalla tavoin vihertää kuin kuukautta aiemminkin. Mutta kyllä tuo vihreys on ihanaa!

Nämä kaksi ylintä kuvaa on otettu eilen, kun aurinko paistoi. Tänään sataakin sitten vettä ja on kovin paljon eilistä harmaampaa.Välillä ehdittiin jo nauttia helteistäkin, mutta kesäkuu on ollut pääasiassa kovin viileä. Hyvää viileydessä on ollut se, että monet kukat ovat kukkineet pitkään, kun helteet eivät niitä ole päässeet uuvuttamaan. Sateilla on myös virkistävä vaikutus, ja eräänä kesäkuun sunnuntai-iltana pääsin ihastelemaan näin hienoa sateenkaarta:


Ilahduttavaa on ollut se, että sääennusteet eivät ole aina pitäneet täysin paikkaansa. Juhannuksesta piti ennusteiden mukaan tulla sateinen ja kylmä. Kovin lämmintä ei tosiaan ollut, mutta juhannusaattona saimme nauttia paitsi hyvästä seurasta ja mainiosta ruoasta, myös auringonpaisteesta:
Saapa nähdä, ehtiikö kunnollinen lämpö saapua ennen kesäkuun taittumista heinäkuuksi. Eiköhän helteistäkin kuitenkin päästä nauttimaan!

Kommentit

 1. Ihania kuvia. :) Toivotaan että lämpöäkin vielä saataisiin. Mekin onnistuimme kuin ihmeen kaupalla olemaan juhannuksena aina siellä missä aurinko pilkisteli. Kerrankin oli tuuria matkassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teitäkin sää suosi. :) Yleisesti on puhuttu melkeinpä vain siitä, miten huono sää juhannuksena oli.

   Poista
 2. Suomi on itseni mielestä pirun kaunis maa. Ei siitä mihinkään pääse. Missä muualla saa noin kauniita kuvia kuin Suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kesä ja järvimaisema muodostavat upean yhdistelmän.

   Poista
 3. Hienot, juhannustunnelmaiset kuvat! Vuosi kuvina -haaste on ollut ilo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina! On ollut mukavaa nähdä tähän haasteeseen liittyviä postauksia. Omien kuvien myötä on tullut pidettyä (hyvin) pienimuotoista päiväkirjaa, ja kuviin on kiva palata myöhemmin uudelleen.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

John Irving: Kaikki isäni hotellit

"Jos sinulla oli salaisuus, äiti säilytti sen: jos halusit demokraattista asioiden puintia ja keskustelua, joka saattoi venyä tuntikausia, pahimmassa tapauksessa viikkokausia - jopa kuukausia - pitkäksi, silloin toit asiasi isälle."
John Irvingin romaani Kaikki isäni hotellit on perhetarina. Keskiössä on Berryn perhe, jonka isä Winslow ei jätä toteuttamatta haaveitaan, joita muut eivät välttämättä pidä realistisina. Perheen äiti Mary on haudannut omat opiskelu- ja urahaaveensa voidakseen huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan. Esikoispoika Frank on homoseksuaali ja tytär Franny valmissanainen selviytyjä. Tarinan minäkertoja John rakastaa Franny-sisartaan yli kaiken. Pikkusisko Lilly on lopettanut alle kymmenvuotiaana kasvamisen ja kuopus Egg rakastaa tavaroita ja pukeutumusta eikä tunnu kuulevan juuri mitään - tai sitten hän kuulee vain sen, mitä haluaa. Perhe on eittämättä epätavallinen, vaikka Franny ja minäkertoja väittävätkin toista:
"Ei me olla mitenkään erikoisia"…