Siirry pääsisältöön

Vuosi kuvina: kesäkuu

Kesä on saapunut myös meidän nurkillemme, ja maisema on kovin erilainen kuin vielä pari kuukautta sitten. Toukokuuhun verrattuna lenkkipolun varsi ei tosin kovin erilaiselta näytä: samalla tavoin vihertää kuin kuukautta aiemminkin. Mutta kyllä tuo vihreys on ihanaa!

Nämä kaksi ylintä kuvaa on otettu eilen, kun aurinko paistoi. Tänään sataakin sitten vettä ja on kovin paljon eilistä harmaampaa.Välillä ehdittiin jo nauttia helteistäkin, mutta kesäkuu on ollut pääasiassa kovin viileä. Hyvää viileydessä on ollut se, että monet kukat ovat kukkineet pitkään, kun helteet eivät niitä ole päässeet uuvuttamaan. Sateilla on myös virkistävä vaikutus, ja eräänä kesäkuun sunnuntai-iltana pääsin ihastelemaan näin hienoa sateenkaarta:


Ilahduttavaa on ollut se, että sääennusteet eivät ole aina pitäneet täysin paikkaansa. Juhannuksesta piti ennusteiden mukaan tulla sateinen ja kylmä. Kovin lämmintä ei tosiaan ollut, mutta juhannusaattona saimme nauttia paitsi hyvästä seurasta ja mainiosta ruoasta, myös auringonpaisteesta:
Saapa nähdä, ehtiikö kunnollinen lämpö saapua ennen kesäkuun taittumista heinäkuuksi. Eiköhän helteistäkin kuitenkin päästä nauttimaan!

Kommentit

 1. Ihania kuvia. :) Toivotaan että lämpöäkin vielä saataisiin. Mekin onnistuimme kuin ihmeen kaupalla olemaan juhannuksena aina siellä missä aurinko pilkisteli. Kerrankin oli tuuria matkassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teitäkin sää suosi. :) Yleisesti on puhuttu melkeinpä vain siitä, miten huono sää juhannuksena oli.

   Poista
 2. Suomi on itseni mielestä pirun kaunis maa. Ei siitä mihinkään pääse. Missä muualla saa noin kauniita kuvia kuin Suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kesä ja järvimaisema muodostavat upean yhdistelmän.

   Poista
 3. Hienot, juhannustunnelmaiset kuvat! Vuosi kuvina -haaste on ollut ilo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina! On ollut mukavaa nähdä tähän haasteeseen liittyviä postauksia. Omien kuvien myötä on tullut pidettyä (hyvin) pienimuotoista päiväkirjaa, ja kuviin on kiva palata myöhemmin uudelleen.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä"

Tuntui, että vihdoin kaikkein pahin puristus rinnassani alkoi hellittää, vaikka sairaalassa käynnit olivat edelleen kokonaisuutena raskaita. En silti edes miettinyt vaihtoehtoa, etten olisi siellä käynyt, sillä vielä paljon raskaampaa olisi ollut olla käymättä. Oma pieni rakas poikani. Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä" Teos 2022 ulkoasu Dog Design 224 sivua äänikirjan lukija Vilma Melasniemi kesto 9 t 18 min Venla Kuoppamäen teos "Sun poika kävi täällä"  kertoo äidin näkökulmasta, minkälaista elämä mielenterveysongelmaisen nuoren kanssa on. Kuoppamäen poika Oskari sairastuu alle kaksikymppisenä tyypin 1 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Ajoittain poika on hyvin alakuloinen, ajoittain maaninen ja lopulta myös psykoottinen. "Sun poika kävi täällä"  on päiväkirjamainen kuvaus syksystä 2014 vuoden 2018 lopulle. Kuoppamäki käy töissä, joogaa ja matkustaa, mutta kaiken keskellä on Oskari, joka ei pärjää ilman äitinsä tukea. Äiti tekee kaikkensa saadakse

Anthony Doerr: Taivaanrannan taa

Kun Anna lakaisee ompelimon työhuoneen lattiaa, kun hän raahaa taas kangaspakkaa tai hiilisankoa, kun hän istuu ompelimossa Marian vieressä sormet turtina ja hengitys silkin yllä huuruten, hän harjoittelee kirjaintensa piirtämistä mielensä tuhannelle tyhjälle sivulle. Joka merkki edustaa äännettä ja äänteitä yhdistelemällä muodostetaan sanoja ja sanoja yhdistelemällä rakennetaan maailmoja. Anthony Doerr: Taivaanrannan taa WSOY 2022 alkuteos Cloud Cuckoo Land suomentaja Seppo Raudaskoski kansi Martti Ruokonen 554 sivua äänikirjan lukija Jukka Pitkänen kesto 16 t 38 min Kolme eri aikakautta, kolme eri paikkaa, kolme päähenkilöä: keskiaika, nykypäivä ja tulevaisuus; Konstantinopoli, Idaho ja avaruus; Anna, Zeno ja Konstance. Anna on orpotyttö, joka oppii lukemaan. Keskiajalla se ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys varsinkaan, kun Anna sattuu olemaan tyttö. Annan rinnalle asettuu toinen keskiajan tärkeä hahmo, Omeir, joka on joutunut jo pienenä jättämään kotiseutunsa. Kotinsa hän jä

Miranda Cowley Heller: Paperipalatsi

Ja sitten se hetki, jona tiesin sen tapahtuvan: kaikki se viini, Jonasin kaunis lausuntaääni, mieheni Peter sohvalla grappahuuruissaan, kolme lastani unten mailla mökissään, äiti jo pesemässä astioita tiskialtaassa kirkkaankeltaiset kumihanskat käsissään illallisvieraista vähät välittämättä. Katseemme viipyivät toisissaan sykäyksen liian pitkään.  Miranda Cowley Heller: Paperipalatsi Tammi 2022 alkuteos The Paper Palace 2021 suomentanut Tuulia Tipa alkuperäiskansi Lauren Peters-Collaer 403 sivua Kesä Cape Codissa. Koolla koko perhe; Elle ja Peter, heidän lapsensa, Ellen äiti. Lapsuuden tuttu mökkikylä Perämetsä ja kaikki on kuten tavallisesti. Vaan ei sittenkään ole. Edellisyönä Ellen maailma on nyrjähtänyt tavanomaisilta raiteiltaan. Hän on pettänyt aviomiestään Jonasin kanssa. Jonasin, jonka hän on tuntenut ikuisuuden ja jonka kanssa hänen piti mennä naimisiin. Niin sovittiin jo teini-iässä. Elämä kuitenkin tuli sopimuksen tielle. Tapahtui liian paljon, ja kertomuksen nykyhetkessä El