Siirry pääsisältöön

Terveisiä Espanjasta

Näkymä loma-asuntomme terassilta.
Juuri nyt, kun katselen koti-Suomessa ikkunasta ulos, sataa vettä ja ulkolämpötila on noin kahdeksan astetta. Onkin siis hyvä hetki palauttaa mieleen kesäkuun alun Espanjan-matka, jonka aikana sai tankata niin lämpöä kuin aurinkoakin mukavan paljon.

Tällä kertaa suuntasimme Málagan lähelle Benalmádenaan, joka on noin 66 000 asukkaan kaupunki Costa del Solilla. Loma-asunnoltamme oli Välimeren rantaan nelisen kilometriä, mutta meri näkyi vuoristoisen alueen ansiosta asunnolle saakka.

Hieman Benalmádenan keskustan ulkopuolella sijaitsee Pueblon kylä, jonka kyljessä asuimme matkamme ajan. Kaupungin vanhinta osaa edustava Pueblo on todella viehättävä, andalusialainen valkoinen kylä, jonne turistikojut eivät ole ainakaan vielä juuri päätyneet, toisin kuin varsinaiselle kaupunkialueelle.



Kesäkuun alkupuoli oli ainakin tällä kertaa oivaa aikaa matkustaa eteläiseen Espanjaan: Joka puolella, moottoritien varressakin, oli valtavasti kukkia, joita ihastella. Lisäksi suomalaiseen makuun ulkolämpötila oli varsin mukava. Noin kolmenkymmenen asteen lämpötilaa kevensi merituuli.



Kaukana siintää meri.
Benalmádenaa voin suositella lämpimästi matkakohteeksi. Málagan lentokentältä kaupunkiin ajaa noin kahdessakymmenessä minuutissa ja rantaa riittää sitä kaipaaville.

Kommentit

  1. Oi Espanja! Minun suosikkikohteeni. Olen enemmänkin kaupunki- kuin aurinkomatkailija, mutta meikäläisessä kesäsäässä Andalusia kelpaisi kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole ensisijaisesti mikään rantalomailija, mutta nautin leppoisasta menosta ja pikkukylistä. Eikä Málaga ole kaukana, jos haluaa kaupunkielämää haistella. :)

      Poista
  2. Teillä oli kyllä loistava ajoitus matkanne suhteen! Kuten olet varmasti kuullut, kotimaassa on ollut niin koleaa, ettei sitä tahdo enää jaksaa. Tuli aurinkoinen mieli kuviasi katsoessakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos postaus toi aurinkoisen mielen. :) Kovin harmaata on meillä ainakin ollut, joten kaihoten on tullut matkaa ajateltua. Ihanaa oli saada kunnon aurinkoannos alkukesään.

      Poista
  3. Ihania lomakuvia, niin upean kesäisiä. Kesäkuu on omien kokemusteni mukaankin hyvää aikaa lomailla etelä-Euroopassa. Ei ole liian kuumaa eikä liikaa turisteja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kesäkuu on hyvä matka-aikaa. Myös sen vuoksi, että Suomessa alkukesällä saa usein helteistä vain haaveilla. :)

      Poista
  4. Pidin jokin aika sitten hulta kodista, jonka isäntäväki oli tuolla lomailemassa. Teillä oli parempi sääajoitus, sillä täällä on kesän tulo kuin pysähtynyt...Tyttäreni rakastaa Malagan seutua. Nuo kuvat saavat nyt lämmittää: Palelen koko ajan. Nytkin on villasukat jalassa.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajoituksemme oli tosiaan hyvä, nyt saa Suomessa tosiaan turvautua villasukkiin ja lämpimiin vaatteisiin. Toivottavasti kesävaatteidenkin aika vielä koittaa.

      Poista
  5. Ah, ihanalta näyttää. Penalmadena ja Mijas ovat suosikkipaikkojani Costa Del Solilla. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mijasiin ihastuin viime joulun tienoilla, kun kävimme siellä. Benalmádenan Pueblo oli kiva yllätys, siinä on hyvin samanlaista fiilistä kuin Mijasissa.

      Poista
  6. Oi miten ihania lomakuvia. ♥ Etelä-Espanja on ihana. Olen ollut Andalusiassa (Málaga, Córdoba ym.) viimeksi kolmisen vuotta sitten, ja viimeistään näitä kuviasi katsellessa herää kaipuu päästä sinne meren äärelle taas. Teillä oli varmasti ihana loma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sara, loma oli kyllä ihana. Sateen ja koleuden keskellä on ollut mukavaa muistella matkaa. Toivottavasti jossain vaiheessa matka suuntautuu taas Andalusiaan päin - niin sinulla kuin minulla. :)

      Poista
  7. Olin vapun aikaan samoilla seuduilla. Jari Sillanpäällä on muuten hulppea 3 makuuhuoneen asunto siinä Benalmadenan satamassa. Hän tarjosi sitä silloin vuokralle alueen suomalaisten lehdessä.
    Ollapa nyt juuri Espanjassa. Tänäänkin liikuin käsineet kädessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä: ollapa nyt Espanjassa. Juuri eilen puhuimme ääneen, että olisihan tuolla saman tien voinut viipyä juhannukseen asti.

      Poista
  8. Ihanat etelän värit kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt noita värejä totisesti kaipaa, kun meillä päin sataa ja on harmaata.

      Poista
  9. Voi miten ihana matkakuvakertomus! Nuo sävyt ovat huimat! <3

    VastaaPoista
  10. Ihania maisemia <3 Kuvia katsellessa voi melkein haistaa meren ja tuntea lämpimän tuulen iholla :) Varsinkin kun omasta Espanjan (Teneriffan) matkasta ei ole niin hirveän pitkä aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Villis. Kuvien myötä on ihanaa palata lomatunnelmissa varsinkin, kun Suomen kesä ei ole juuri helteillä vielä hellinyt... :(

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto

Blogistanian Globalia -äänestyksen voittaja on...

Kirjabloggaajat, -grammaajat ja -tubettajat äänestivät jälleen parhaista lukukokemuksistaan. Vuoden 2023 kirjaparhaimmistoa äänestettiin viime viikolla: Blogistanian Globalia -kategoriassa ääniä antoi 51 äänestäjää ja mainituksi tuli 80 eri teosta. Voittajaksi nousi 15 pisteellä  Martha Wellsin  Hälytystila – Murhabotin päiväkirjat 1  (Hertta Kustannus) , suomentaja Mika Kivimäki! Arvioissa scifisarjan avaavaa teosta on luonnehdittu seuraavasti: Tämä olikin aika hurmaava tapaus tämä Murhabotti . –  Katarooman kirjaimia   Jäi lämmin fiilis . –  @kalmanoudotkirjat Miten mahtava tunne lukea näin hyvää scifiä suomeksi ja toivomme, että suomennoksen myötä teos löytää valtavan määrän uusia lukijoita, sillä sen se todella ansaitsee.      – @reading_with_pet_dragon Claire Keeganin  Nämä pienet asiat  (Tammi) , suomentaja Kristiina Rikman   sijoittui Globaliassa toiseksi yhdellätoista pisteellä. Siitä on todettu muun muassa näin: Sadassa sivussa Keegan luo täyden ja koskettavan kertomuksen, jok