Siirry pääsisältöön

Kirjan ja ruusun päivänä ostoksille!Ylihuomenna torstaina vietetään Kirjan ja ruusun päivää. Kirjaostoksille kuluttajia kannustetaan nimikkoteoksen avulla: vähintään viidentoista euron kirjaostoksen tekevä saa kaupanpäälliseksi Kari Hotakaisen teoksen Kantaja, jota on saatavilla vain torstaista lauantaihin saakka.

Mitäs kirjakaupasta kannattaisi sitten ostaa? Tässä muutama vinkki hyväksi havaituista melko uusista teoksista:

 • Joni Skiftesvikin Valkoinen Toyota vei vaimoni on omaelämäkerrallinen romaani, jolle ehdottomasti toivoisin paljon lukijoita. Tarina on kaunis ja koskettava, täynnä elettyä elämää.
 • Sadie Jonesin Ehkä rakkaus oli totta tarjoaa viihdyttäviä lukuhetkiä lontoolaisessa teatterimaailmassa. Teemoina on esimerkiksi rakkautta ja ystävyyttä - siinä lienee riittävästi perusteluja.
 • Louise Doughtyn Kielletyn hedelmän kuja on niin ikään teos, jolle toivoisin enemmän huomiota. Vaikuttava jännitysnäytelmä vie pohtimaan ainakin totuutta ja oikeusjärjestelmää.
 • Nuorille lukijoille suosittelen esikoiskirjailija Iida Sammaliston teosta Tähtimosaiikki erityisesti, jos fantasia yhtään kiinnostaa. Vähemmän fantasiaa ja enemmän arkirealismia puolestaan tarjoaa Mervi Heikkilän Louhen liitto, jossa on mukavasti mukana myös kansanperinnettä.
Itse en ole vielä päättänyt, millaisia hankintoja Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi teen. Kirjakauppaan aion kuitenkin suunnata viimeistään perjantaina - kalenteri on torstain kohdalla valitettavan täynnä, joten juuri virallisena päivänä en välttämättä ostoksille ennätä.

Kommentit

 1. Valkoinen Toyota vei vaimoni on tosiaan hyvä vinkki, pidin teoksesta todella paljon. <3

  VastaaPoista
 2. Jonna, Ehkä rakkaus oli totta voisi suositella aika monelle;)

  <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

John Irving: Kaikki isäni hotellit

"Jos sinulla oli salaisuus, äiti säilytti sen: jos halusit demokraattista asioiden puintia ja keskustelua, joka saattoi venyä tuntikausia, pahimmassa tapauksessa viikkokausia - jopa kuukausia - pitkäksi, silloin toit asiasi isälle."
John Irvingin romaani Kaikki isäni hotellit on perhetarina. Keskiössä on Berryn perhe, jonka isä Winslow ei jätä toteuttamatta haaveitaan, joita muut eivät välttämättä pidä realistisina. Perheen äiti Mary on haudannut omat opiskelu- ja urahaaveensa voidakseen huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan. Esikoispoika Frank on homoseksuaali ja tytär Franny valmissanainen selviytyjä. Tarinan minäkertoja John rakastaa Franny-sisartaan yli kaiken. Pikkusisko Lilly on lopettanut alle kymmenvuotiaana kasvamisen ja kuopus Egg rakastaa tavaroita ja pukeutumusta eikä tunnu kuulevan juuri mitään - tai sitten hän kuulee vain sen, mitä haluaa. Perhe on eittämättä epätavallinen, vaikka Franny ja minäkertoja väittävätkin toista:
"Ei me olla mitenkään erikoisia"…