Siirry pääsisältöön

Blogistania-äänestykset

Logo: Marja-Leena Liipo

No niin. Taas on aika Blogistanian kirjaäänestysten, ja taas on aika huokailla, miten vaikeaa äänestäminen tällä(kin) kertaa oli. Mutta kyllä se nyt vain tuntuu siltä, että nimenomaan juuri tällä kertaa äänestäminen oli erityisen vaikeaa! Viime vuosi oli kerta kaikkiaan huikean hieno kirjallisesti ajatellen, joten valintojen tekeminen tosiaan oli haastavaa.

Melkein unettomuuteen saakka johtaneet äänestyspohdinnat päättyivät lopulta, kun pakko oli ne päättää. Neljästä kategoriassa äänestän kolmessa: vuonna 2016 julkaistua lasten- ja nuortenkirjallisuutta luin niin vähän, että pisteitä en ryhdy kategoriassa jakelemaan.

Äänestykseni toimii siten, että eniten pisteitä minulta saava on ykkösenä, kaksi pistettä saa kakkonen ja yhden pisteen saava on kolmosena.

Finlandia

Erityisesti juuri Finlandian kohdalla joutui painia heittämään ihan kunnolla, sillä kotimainen kirjallisuus onnistui niin moneen kertaan ilahduttamaan, liikuttamaan, koskettamaan, innostuttamaan, hämmentämään ja hämästyttämään. Kyllä meillä on hienoja kirjailijoita, jotka osaavat käyttää kotoista kieltämme taiten.

Tässä kärkikolmikkoni:
  1. Emma Puikkonen: Eurooppalaiset unet
  2. Laura Lähteenmäki: Korkea aika
  3. Riitta Jalonen: Kirkkaus

Globalia

No eipä se Globalian pistejakokaan aivan helppoa ollut. Mutta tässä kärkikolmikkoni:
  1. Sadie Jones: Kotiinpaluu
  2. Evie Wyld: Kaikki laulavat linnut
  3. Chigozie Obioma: Kalamiehet

Tieto

Tietokirjallisuutta en tullut lukeneeksi kovinkaan paljon, mutta uskaltaudun silti äänestämään seuraavasti:

Kommentit

  1. Meillä on joka listalla yksi yhteinen kirja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! <3 Pitääkin käydä katsomassa listaasi tarkemmin, en vielä kunnolla ennättänyt tuossa ääntenlaskutohinassa perehtyä.

      Poista
  2. Wyldin kirja sai minultakin pisteitä. Kivaa, että se on täälläkin listalla mukana. Puikkosen kirja pitää muistaa ottaa lukuun jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  3. Tieto Blogistanian

    3. pistettä: Jens Andersenin Astrid Lindgren, Tämä päivä, yksi elämä
    https://annelinkirjoissa.wordpress.com/2016/05/01/jens-andersen-astrid-lindgren/

    2 pistettä: Johanna Ilmakunnaan Joutilaat ja ahkerat
    https://annelinkirjoissa.wordpress.com/2016/06/18/johanna-ilmakunnas-joutilaat-ja-ahkerat/

    1 piste: Mihail Zygarin Putinin sisäpiiri. Nyky-Venäjän lyhyt historia
    Blogissani: https://annelinkirjoissa.wordpress.com/2016/09/09/mihail-zygar-putinin-sisapiiri-nyky-venajan-lyhyt-historia/

    VastaaPoista
  4. Eurooppalaiset unet listalla meilläkin :)

    VastaaPoista
  5. Finlandia oli minullekin tänä vuonna kovin vaikea, mm. Korkea aika olisi hyvin voinut olla listallani. Kirkkaus olisi kirinyt kärkeen, jos olisin ehtinyt lukea sen kokonaan ja blogata. Eurooppalaiset unet kiinnostaa kovasti! Minullakin on Vanhatalon kirja Tieto-listalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin paljon valinnanvaraa, että todella monta hyvää vaihtoehtoa jäi listan ulkopuolelle. Eurooppalaiset unet on jäänyt tosi vahvasti mieleen.

      Poista
  6. Mainiot listat! Eurooppalaiset unet ilahduttaa monien listoilla. Kyllä kaduttaa, että laistoin Tieto-äänestyksestä, vaan turha enää katua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuija! Eurooppalaisille unille kyllä mieluusti huomiota suo. Voi sinua, ensi vuonna sitten Tietoonkin mukaan!

      Poista
  7. Eurooppalaiset unet ja Vanhatalon Keskivaikea vuosi ovat minunkin listallani :) Harmillisen moni tietokirja jäi itsellänikin lukematta tai sitten esittelemättä, mutta on silti mukava nostaa esille niitä, joita voi suositella muillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että noista Tieto-äänestyksistä nousi tosi monta hyvää lukuvinkkiä. Kiinnostavia tietokirjoja meillä julkaistaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto

Blogistanian Globalia -äänestyksen voittaja on...

Kirjabloggaajat, -grammaajat ja -tubettajat äänestivät jälleen parhaista lukukokemuksistaan. Vuoden 2023 kirjaparhaimmistoa äänestettiin viime viikolla: Blogistanian Globalia -kategoriassa ääniä antoi 51 äänestäjää ja mainituksi tuli 80 eri teosta. Voittajaksi nousi 15 pisteellä  Martha Wellsin  Hälytystila – Murhabotin päiväkirjat 1  (Hertta Kustannus) , suomentaja Mika Kivimäki! Arvioissa scifisarjan avaavaa teosta on luonnehdittu seuraavasti: Tämä olikin aika hurmaava tapaus tämä Murhabotti . –  Katarooman kirjaimia   Jäi lämmin fiilis . –  @kalmanoudotkirjat Miten mahtava tunne lukea näin hyvää scifiä suomeksi ja toivomme, että suomennoksen myötä teos löytää valtavan määrän uusia lukijoita, sillä sen se todella ansaitsee.      – @reading_with_pet_dragon Claire Keeganin  Nämä pienet asiat  (Tammi) , suomentaja Kristiina Rikman   sijoittui Globaliassa toiseksi yhdellätoista pisteellä. Siitä on todettu muun muassa näin: Sadassa sivussa Keegan luo täyden ja koskettavan kertomuksen, jok