Siirry pääsisältöön

Blogistania-ääniä

Jälleen on aika Blogistania-äänestysten. Kirjabloggaajat äänestävät vuoden 2015 parhaita kirjoja neljässä eri kategoriassa: kotimaisessa kaunokirjallisuudessa, käännetyssä kaunokirjallisuudessa, tietokirjallisuudessa sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Mnä luin niin vähän viime vuonna julkaistua tietokirjallisuutta, että sen osalta jätän äänestämättä. Mutta tässä tulevat omat listani Finlandia-, Globalia- ja Kuopus-mittelöissä.

Logo: Marja-Leena Liipo

Blogistanian Finlandia -sarjassa äänestän seuraavasti:

Logo: Marja-Leena Liipo

Blogistanian Globaliassa taisto kärkisijoista oli todella tiukka, mutta lopulta päädyin jakamaan pisteeni näin:

Logo: Marja-Leena Liipo

Blogistanian Kuopuksessa äänestän tähän tapaan:
Nyt sitten jännitetään, kuinka äänestyksissä käy! Tuloksia kuullaan emäntäblogeissa huomenna kello 10. Emäntäblogit vielä tässä:

Kommentit

 1. Mageen Sopimus näyttää löytyvän monelta listalta, minultakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin sen viime keväänä, ja vieläkin tarinan yksityiskohtia palautuu mieleen. Todella vaikuttava teos!

   Poista
 2. Kurjaa, kun en ikinä pääse alkamaan Itärantaa...Taidan menettää siinä jotain ainutlaatuista.

  Ihanaa, että sinulla on Sopimus mukana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itäranta on upea kirjoittaja, jospa jossain vaiheessa pääset hänen tuotantoaan alkamaan.

   Sopimus on niin vaikuttava!

   Poista
 3. Sopimus ja Oneiron sinullakin. :) Harmillisesti en saanut Itärantaa käsiini ennen äänestystä. Kirjastossa niin pitkät jonot. Muutoin sekin olisi listallani ollut. Yöperhonen ja etenkin Stoner ovat saaneet paljon ääniä, mitä olen näitä äänestyspostauksia lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat molemmat niin hienoja! Stoner vain kiilasi loppumetreillä Sopimuksen ohitse, ja se tosiaan näyttää olevan äänestyksessä vahvoilla.

   Poista
 4. Kudottujen kujien kaupunki, yöperhonen ja Tähtimosaiikki olivat meillä yhteisiä :)

  VastaaPoista
 5. Stoner ja Sopimus samassa järjestyksessä, Oneiron ykkösenä - samanmielisyyttä. Ja kiinnostavia poikkeamia. Hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kun on sekä poikkeamia että samanmielisyyttä.

   Poista
 6. Stonerin ja Kudottujen kujien kaupungin laitoin minäkin listalleni. Monia hienoja kirjoja on kyllä lukemattakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, vaikka vuoteen 2015 osui monta hienoa kirjaelämystä.

   Poista
 7. Monia tuttuja hienoja kirjoja listallasi :) Kudottujen kujien kaupunki odottelee minulla lukemistaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan pääseväni lukemaan, mitä Itärannan teoksesta ajattelet.

   Poista
 8. Stoner, Merenkulkija ja Oneironhan täältä löytyivät! Koskettavia kirjoja kaikki omalla tavallaan.

  Mageen kirja saa pisteitä, joten se menee lukulistalleni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, erilaisia mutta omalla tavallaan koskettavia. Mageen kirja oli niin vahva, että se palautuu yhä edelleen ajoittain mieleeni.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

Laura Manninen: Kaikki anteeksi

"Me olimme se vihreän puutalon uusi onnellinen perhe, jolla oli vanhemmat. Ja liikaa salaisuuksia. Ehkä joku oli nähnyt kun meillä kävi poliisiauto, kenties huomannut lastensuojelun kotikäynnillä, pannut merkille miten Mikko huusi minulle pihassa. Ehkä joku lasten kavereista oli kuullut kyläillessään asioita. Mutta jos joku olikin jotain huomannut, me kaikki teeskentelimme ettei se ollut mitään."Kaikki anteeksi on kuvaus parisuhdeväkivallasta, johon sisältyy niin laaja kavalkadi väkivallan muotoja, että tarinan asiantuntijatkin kavahtavat ja suosittelevat jo eroa. Päähenkilö Laura yrittää kuitenkin viimeiseen saakka pysyä yhdessä Mikon kanssa, vaikka Mikko lyö, uhkailee, puhuu rumasti ja satuttaa lukemattomin eri tavoin.

Laura on itsellinen nainen, joka kohtaa Mikon, eronneen kolmen lapsen isän. Alkuun kaikki vaikuttaa (tietenkin!) täydelliseltä, sillä mies osaa hurmata ja puhua kauniisti. Mutta sitten Mikon pimeä puoli alkaa kaivautua esiin ja saa vähitellen yhä enemmän til…