Siirry pääsisältöön

Blogistania-ääniä

Jälleen on aika Blogistania-äänestysten. Kirjabloggaajat äänestävät vuoden 2015 parhaita kirjoja neljässä eri kategoriassa: kotimaisessa kaunokirjallisuudessa, käännetyssä kaunokirjallisuudessa, tietokirjallisuudessa sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Mnä luin niin vähän viime vuonna julkaistua tietokirjallisuutta, että sen osalta jätän äänestämättä. Mutta tässä tulevat omat listani Finlandia-, Globalia- ja Kuopus-mittelöissä.

Logo: Marja-Leena Liipo

Blogistanian Finlandia -sarjassa äänestän seuraavasti:

Logo: Marja-Leena Liipo

Blogistanian Globaliassa taisto kärkisijoista oli todella tiukka, mutta lopulta päädyin jakamaan pisteeni näin:

Logo: Marja-Leena Liipo

Blogistanian Kuopuksessa äänestän tähän tapaan:
Nyt sitten jännitetään, kuinka äänestyksissä käy! Tuloksia kuullaan emäntäblogeissa huomenna kello 10. Emäntäblogit vielä tässä:

Kommentit

 1. Mageen Sopimus näyttää löytyvän monelta listalta, minultakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin sen viime keväänä, ja vieläkin tarinan yksityiskohtia palautuu mieleen. Todella vaikuttava teos!

   Poista
 2. Kurjaa, kun en ikinä pääse alkamaan Itärantaa...Taidan menettää siinä jotain ainutlaatuista.

  Ihanaa, että sinulla on Sopimus mukana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itäranta on upea kirjoittaja, jospa jossain vaiheessa pääset hänen tuotantoaan alkamaan.

   Sopimus on niin vaikuttava!

   Poista
 3. Sopimus ja Oneiron sinullakin. :) Harmillisesti en saanut Itärantaa käsiini ennen äänestystä. Kirjastossa niin pitkät jonot. Muutoin sekin olisi listallani ollut. Yöperhonen ja etenkin Stoner ovat saaneet paljon ääniä, mitä olen näitä äänestyspostauksia lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat molemmat niin hienoja! Stoner vain kiilasi loppumetreillä Sopimuksen ohitse, ja se tosiaan näyttää olevan äänestyksessä vahvoilla.

   Poista
 4. Kudottujen kujien kaupunki, yöperhonen ja Tähtimosaiikki olivat meillä yhteisiä :)

  VastaaPoista
 5. Stoner ja Sopimus samassa järjestyksessä, Oneiron ykkösenä - samanmielisyyttä. Ja kiinnostavia poikkeamia. Hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kun on sekä poikkeamia että samanmielisyyttä.

   Poista
 6. Stonerin ja Kudottujen kujien kaupungin laitoin minäkin listalleni. Monia hienoja kirjoja on kyllä lukemattakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, vaikka vuoteen 2015 osui monta hienoa kirjaelämystä.

   Poista
 7. Monia tuttuja hienoja kirjoja listallasi :) Kudottujen kujien kaupunki odottelee minulla lukemistaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan pääseväni lukemaan, mitä Itärannan teoksesta ajattelet.

   Poista
 8. Stoner, Merenkulkija ja Oneironhan täältä löytyivät! Koskettavia kirjoja kaikki omalla tavallaan.

  Mageen kirja saa pisteitä, joten se menee lukulistalleni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, erilaisia mutta omalla tavallaan koskettavia. Mageen kirja oli niin vahva, että se palautuu yhä edelleen ajoittain mieleeni.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mauri Kunnas: Hui kauhistus!

"- Äiti, minkä tähden me oikein kummittelemme? kysyy Hemppa.
- Jaa-a, luulenpa, että ihmisten elämä olisi aika tylsää ilman jännittäviä kummitusjuttuja."
Meillä on ollut tapana, että yritämme hankkia omaan kirjahyllyyn kirjat, joiden pohjalta tehdyt teatteri- tai muut esitykset olemme lasten kanssa nähneet. Esimerkiksi Fedja-setä, kissa ja koira sekä Ronja, ryövärintytär on nähty teatterissa. Tämän nyt esittelyssä olevan Hui Kauhistuksen! näimme lastenoopperana Savonlinnan oopperajuhlilla vuonna 2006. Hankin kirjan omaksi jo tuolloin, mutta koska se katosi, ostin tilalle uudemman painoksen pari vuotta sitten.

Hui Kauhistus! koostuu pienistä tarinoista, joissa käsitellään pelkoja sympaattisella tavalla. Esimerkiksi ensimmäisessä tarinassa, joka on nimeltään Kummitusten yö, esillä ovat Pippendorfin kartanon kummitukset, jotka valmistautuvat yötä varten. Äiti komentaa perhettään pukemaan ylle puhtaat lakanat, ja kummitteleminen on kuin mitä tahansa tavallista työtä.
Vaari vingutt…

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine.
Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?"


Kristin Hannahin romaani Satakieli tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti.

Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaakseen vallitsevaa yhteiskunnallista tilaa.

Tarina sijoittuu kahdelle aikatasolle. Liikkeelle lähdetään vuodesta 1995, kun Vi…