Siirry pääsisältöön

Kirjakuva päivässä -haaste

Ensimmäinen päivä: Top 3 (tällä hetkellä).
Kirjablogi Rouge on tauolla, mutta blogin pitäjä Emilie julkaisi Kirjakuva päivässä -haasteen, johon itse osallistun Instagramissa. Haaste kestää joulukuun ajan, tässä kunkin päivän tehtävä:
Kovin helppoja eivät kaikki teemat ole, joten päänvaivaa tässä haasteessa riittää. Ja sitä hauskempaa on seurata, millaisia kuvia muut sosiaaliseen mediaan lataavat.

Ensimmäisen päivän Top 3 -teemaan valikoin kirjoja, jotka sattuivat lojumaan yöpöydälläni. Sen voin sanoa tässä vaiheessa, että noita kaikkia en ilmeisestikään tule lukemaan loppuun saakka mutta yksi helmi joukosta löytyi.

Päivän 2 aiheena oli Suosikkigenre, ja koska pidän aika monipuolisesta kirjallisuudesta, valikoin kuvaan kaksi esimerkkiä kotimaisesta nykykirjallisuudesta. Sekä Laura Lähteenmäen Korkea aika että Helmi Kekkosen Vieraat ovat hyviä esimerkkejä romaaneista, jollaiset tällä hetkellä tuntuvat kovin mieleisiltä.

Kolmannen päivän Kansikuvarakkautta oli mukavan tulkinnanvarainen ja siihen oli ehdolla monta teosta. Kirjahyllyn kätköistä kaivoin Virve Sammalkorven romaanin Paula ja Klaus - ilahtuneena huomasin, että kirjailijalta on tänä syksynä pitkästä aikaa ilmestynyt uusi teos, Paflagonian perilliset, ja siksi oli kiva valita mukaan teos vuosien takaa - vuodelta 2002.

Päivien 2-5 satoa.
Neljännen päivän sukkasunnuntaita vietin suurelta osin virkatut tossut jalassa. Lähes kahdenkymmenen asteen pakkanen ei houkutellut sukista luopumaan!

Tänään, joulukuun viidentenä, oli vuorossa talvinen kansikuva. Vaikka 117 kirjettä -romaani ei onnistunut minua hurmaamaan, on kansikuva viehättävä.

Instagramissa kuvavalintojani pääsee seuraamaan päivittäin: käyttäjänimeni on @kirjakummitus. Blogiin tuon näitä koosteita joulukuun mittaan aika ajoin.

Kommentit

  1. Tuo 117 kirjettä kansi on kyllä ihanan viehättävä. Kiva että laitat näitä blogiinkin :)
    Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan. En vain saanut selville, kuka kannen on tehnyt.

      Poista
  2. Minäkin innostuin tähän ensimmäistä kertaa mukaan. Kuvia on ollut yllättävän hauska näppäillä, ja ainakin toistaiseksi olen saanut joka päivän teemaan jotain ilman suurta etukäteissuunnittelua vaikka epäilin miten se mahtaa onnistua. Pitääpä muistaa tehdä muutama kooste blogiin. Nyt olen laittanut kuvani Twitteriin. Ihanat sukat sinulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva, kun innostuit mukaan tähän! Twitteristä olen haastetta huonommin seuraillut, joten olisipa kiva saada nähtäväksi sinulta kuvakooste.
      Kiitos, lempisukkia tulee pidettyä ahkerasti. :)

      Poista
  3. Kiva nähdä näitä blogissasi. En ole vielä kunnolla ottanut instagramia ja twitteriä omikseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että blogeista näitä muutenkin tavoittaa paremmin, Instagram- ja Twitter-virrat ovat niin kiivaita. Kiitos, Riitta.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Ujuni Ahmed & Elina Hirvonen: Tytöille jotka ajattelevat olevansa yksin

Kaikki mitä tarvitsin tai halusin oli kodin ja yhteisön näkökulmasta väärin. Siksi se kaikki oli pidettävä salassa. Olin lapsesta asti tottunut kätkemää omat tarpeeni, ja siihen oli aina liittynyt ahdistus, häpeä ja kylmä yksinäisyyden tunne. Noina vuosina ristiriita kasvoi niin valtavaksi, että halusin vain olla rauhassa. Samaa halusivat ystäväni. He pakenivat kodin sääntöjä, uhkailua ja väkivaltaa karkaamalla, ja minä lähdin heidän mukaansa. Kun lähdimme, meillä ei enää ollut kotia. Olimme yhteiskunnalle näkymättömiä ja yhteisön silmissä hylkiöitä, mutta meillä oli toisemme. Ujuni Ahmed & Elina Hirvonen: Tytöille jotka ajattelevat olevansa yksin WSOY 2022 kansi Anna Makkonen 226 sivua Ujuni Ahmed on 3-vuotiaana Somaliasta Suomeen muuttanut musliminainen, joka avaa Elina Hirvosen kanssa kokemuksiaan ja elämäntarinaansa kirjassa Tytöille jotka ajattelevat olevansa yksin . Teos on tarkoitettu ensisijaisesti Ujuni Ahmedin kaltaisille, jotka kokevat olevansa vääränlaisia ja erilaisia

Tuuve Aro: Lihanleikkaaja

"Hän kosketti nenäänsä ja ajatteli että se oli hänet pettänyt. Hän kumartui ja asetti päänsä pölkylle. Kirvestä oli hankala pidellä mutta se osui kohteeseen nirhaisten nenänpäästä palan joka jäi ihosta roikkumaan." (Novellista Haju ) Tuuve Aro: Lihanleikkaaja (WSOY 2017) 153 sivua Tuuve Aron novellikokoelma Lihanleikkaaja  on tuttua Aroa: Vinksahtaneisuutta ja absurdiutta tarjoillaan lukijalle tiiviissä paketeissa. Arkisiin tilanteisiin sekoittuu mystisyyttä, joka jää paikoin mietityttämään pitkäksi aikaa. Kahdentoista novellin joukosta löytyy monenlaisia lukukokemuksia. Aloitusnovelli Suojatie  etenee varsin ennalta arvattavasti mutta päättyy kauniisti: Hetken verran kurjet pysyivät tiukasti muodossaan kuin yhteisen mielen liikuttamana, sitten aura jo hajosi ja muutti suuntaa. Kokoelman päättävä Kahdet kasvot  puolestaan on ilahduttava tarina Tomista, jonka elämän lähtökohdat eivät ole loistokkaat ja jolle arkea ovat asiat, joista nykytodellisuudessa nostettaisii