Siirry pääsisältöön

KesähaasteKaisa Reetta heitti minulle kesähaasteen, jota olen innolla blogeissa jo aiemminkin seuraillut. On ollut kiintoisaa lueskella muiden postauksia, mutta omien vastausten miettiminen olikin sitten hieman kinkkisempää. Tässä silti aatoksiani:

1.  Kerro jotain mitä emme tiedä sinusta.
Koska olen blogissani keskittynyt lähinnä kirjoihin, on paljonkin asioita, joita blogini lukijat eivät minusta tiedä. Kaiken kaikkiaan olen aika varovainen sen suhteen, mitä itsestäni paljastan verkossa - edes omassa Facebook-profiilissani. Perhettäni en nettiin tuo, joskin se lienee useimmilla tiedossa, että minulla on perhettä. Moni on varmasti huomannut myös sen, että pidän kirjojen ohella luonnosta ja matkustelemisesta.

Tässä kohtaa voin paljastaa, että vaikka olen rauhallinen,  rakastan vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Olen istunut ralliauton kyydissä ja nauttinut vauhdin hurmasta, ja minä olen perheestäni viimeinen, joka kieltäytyy huvipuistolaitteiden pyörityksestä. Tosin esikoiseni alkaa olla vielä minua rohkeampi. Ehkä jonain päivänä käykin niin, että minä katselen jalat turvallisesti maan pinnalla, kun häntä viedään.

Toinen asia, jota harva minusta tietää, on se, että olen vihdoin toteuttamassa haaveen, jota olen vuosia vaalinut: aion osallistua tänä syksynä juoksutapahtumaan ja taivaltaa kymmenen kilometriä. Se on ollut ajatuksissani jo pitkään, mutta vasta tänä vuonna ajatuksen kipinä on roihahtanut kunnolla liekkeihin ja olen saanut harjoiteltua systemaattisesti niin, että uskallan lähteä "julkisesti" juoksemaan. Nyt vain toivon, että vältyn alkavan syksyn flunssalta ja pääsen mukaan kaavailemaani tapahtumaan.

2.  Onko sillä väliä mitä lukijat ajattelevat blogistasi ja miksi?
On sillä väliä, vaikka aluksi kirjoittelin kirjoista lähinnä omaksi huvikseni ja muistaakseni, mitä kirjoja olen lukenut. Onneksi blogiani on helppo välttää, jos tyylini ärsyttää. :)

3. Miten blogiminä eroaa reaaliminästäsi?
On vaikea sanoa, millainen vaikutelma teksteistäni lukijoille herää, mutta uskoisin olevani todellisuudessa hieman blogiminääni humoristisempi ja eloisampi. Painotan sanaa hieman!


4. Mikä saa sinut nauramaan?
Tilannekomiikka naurattaa, samoin laadukas huumori. Mikä sitten on laadukasta, riippuu varmaan määrittelijästä, mutta rasvaiset jutut eivät naurata, yhtään.

5. Mitä luovuus sinulle merkitsee?
Luovuutta voi olla niin monenlaista, että mielestäni ihan jokainen voi olla omalla tavallaan luova. Minun luovuuteeni kuuluu varmaan se, että yritän aika ajoin keksiä uudenlaisia, helpompia ja kätevämpiä tapoja tehdä asioita vanhojen tapojen sijaan.
Muiden luovuuden hedelmistä nauttiminen on minulle tärkeää. On ilo lukea hyvää kirjaa tai kuunnella hyvää musiikkia, ja aina siellä takana on roima annos luovuutta.

6.  Ketä läheistäsi ihailet?
Ihailen lapsiani ja heidän kykyään iloita elämästä avoimin mielin.

7.  Mikä sinussa ärsyttää itseäsi?
Väsyneenä olen äreä ja negatiivinen. Silloin ajattelen asioista paljon synkemmin kuin olisi aihetta, näen mörköjä ympärilläni turhan paljon ja kulutan suotta voimavarojani murehtien asioita, joille en voi mitään tai joita ei edes ole olemassa.

8.  Mikä sinussa ihastuttaa muita?
Ei varmaan mikään, tekee ensimmäisenä mieli sanoa. Mutta olen joskus saanut kuulla olevani näppärä kommentoimaan humoristisesti arkipäiväisiä asioita ja tilanteita. Hiljattain eräs työtoverini sanoi, että suhtaudun uusiin asioihin mukavan rauhallisesti, hätäilemättä.

9.  Mikä sinusta tulee isona?
Toivottavasti tasapainoinen ja onnellinen ihminen, joka osaa vielä nykyistä enemmän nauttia asioista ympärillään ja olla läsnä elämässä.

10.  Uskotko onnellisiin loppuihin?
Haluan uskoa.

Kiitos Kaisa Reetalle haasteesta! Tämä on jo sen verran kiertänyt, että en enää haasta ketään mukaan, mutta silti toivon saavani lukea bloggaajien postauksia tästä aiheesta.

Kommentit

 1. Tätä oli kiva lukea. :) Minä kierrän huvipuistohärvelit kaukaa, ralliautoista nyt puhumattakaan... enpä olisi arvannut, että blogia kirjoittaa noin vauhdikas nainen. :) Tsemppiä tulevaan juoksutapahtumaan!

  VastaaPoista
 2. Kiva että otit haasteen vastaan! <3

  Oli ihana kurkistaa kirjakaapin oven taa, nämä tällaiset haasteet ovat hauskoja vaikka moni kysymys olikin, ainakin minun mielestäni - aika kimurantti.

  Minäkin toivottelen potkua juoksuun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun haastoit minut mukaan! <3
   Kimurantteja kysymyksiä joukossa tosiaan oli, joten pitkään tuli postausta mietittyä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

Laura Manninen: Kaikki anteeksi

"Me olimme se vihreän puutalon uusi onnellinen perhe, jolla oli vanhemmat. Ja liikaa salaisuuksia. Ehkä joku oli nähnyt kun meillä kävi poliisiauto, kenties huomannut lastensuojelun kotikäynnillä, pannut merkille miten Mikko huusi minulle pihassa. Ehkä joku lasten kavereista oli kuullut kyläillessään asioita. Mutta jos joku olikin jotain huomannut, me kaikki teeskentelimme ettei se ollut mitään."Kaikki anteeksi on kuvaus parisuhdeväkivallasta, johon sisältyy niin laaja kavalkadi väkivallan muotoja, että tarinan asiantuntijatkin kavahtavat ja suosittelevat jo eroa. Päähenkilö Laura yrittää kuitenkin viimeiseen saakka pysyä yhdessä Mikon kanssa, vaikka Mikko lyö, uhkailee, puhuu rumasti ja satuttaa lukemattomin eri tavoin.

Laura on itsellinen nainen, joka kohtaa Mikon, eronneen kolmen lapsen isän. Alkuun kaikki vaikuttaa (tietenkin!) täydelliseltä, sillä mies osaa hurmata ja puhua kauniisti. Mutta sitten Mikon pimeä puoli alkaa kaivautua esiin ja saa vähitellen yhä enemmän til…