Siirry pääsisältöön

Älyttömät joululahjatoiveet -haaste


Tuija houkutteli mukaan miettimään älyttömiä joululahjatoiveita, ja sehän sopii. Ideana on siis esittää kolme joululahjatoivetta ilman realismin rajoittavia kahleita.
 1. Ensimmäinen lahjatoiveeni on valkea joulu. Tällä hetkellä näyttää kovasti siltä, että toivoa saa mutta pettymään joutuu. Eilen illalla tuprutti lunta ja maisema oli ihastuttavan jouluinen, mutta nyt rähmii räntää ja sääennuste on luvannut jo sunnuntaille useita lämpöasteita, eli valkeus vaihtuu mustaan märkyyteen. Voih! Minä niin kaipaisin lunta, joka muuttaa toiseksi paitsi sen, miltä ulkona näyttää, myös sen, miltä tuntuu, tuoksuu ja kuulostaa.
 2. Jouluksi toivoisin aikaa ja malttia rauhoittua monen, monituisen hyvän kirjan ääreen. Joulukuusi voisi muodostua erinomaisista tai vieläkin paremmista kirjoista, joita voisi kuusesta napsia mielin määrin, ilman pelkoa kirjakuusen yhtäkkisestä romahtamisesta.
 3. Kolmas toiveeni ulottuu joulun jälkeiseen elämään. Olisi mukavaa, jos yhtäkkiä huomaisin osaavani puhua useita kieliä ihan noin vain. Valikoimaan kelpaisivat vaikkapa espanja, venäjä, ranska ja kiina. Kylläpä maailma avartuisi!
Näin ennen joulua haastan Marin ja Ellenin miettimään omia joululahjatoiveitaan. Vielä ehtii toiveita esittää!

Kommentit

 1. Lumi olisi ok kohtuudella. Tuntuu, että joko sitä ei ole tai sitten sitä on liikaa. Joulusta vain puuttuu jokin ilman sitä.

  VastaaPoista
 2. Oi, ihanat toiveet... Näitä samoja toivon minäkin! <3

  VastaaPoista
 3. Oi, ihanat toiveet... Näitä samoja toivon minäkin! <3

  VastaaPoista
 4. Mukava toiveet. :) Ouluun tulla tupsahti lunta tänään roimasti, vähän vähempikin olisi riittänyt mutta ainakin on valkeaa maassa. Ehkä se lumi ehtii vielä teillekin asti. Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonolta näyttää lumisen joulun suhteen, mutta täytyy yrittää muuten tavoitella joulutunnelmaa. Mukavaa joulun aikaa!

   Poista
 5. Ihanat toiveet! Lunta, lunta meillekin, kiitos!

  Minunkin älyttömät toiveeni ovat jo muhimassa. Jouluna ne voisivat vaikka toteutua, eikö?

  VastaaPoista
 6. Täälläkin on vielä tänään ollut lumi maassa, mutta koko päivän satanut vesi ja lähipäiville luvatut lämpöasteet ovat kyllä takuuvarma merkki siitä, ettei valkoista joulua ole luvassa. Vähän ankeaa, vaikken lumesta kauheasti tykkääkään, mutta silti.

  Mainiot toiveet sinulla kuitenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankeaa tosiaan on, kun ei jouluna ole lunta. Jos saan valita, otan talvikuukausina mieluummin lumi- kuin vesisateen.

   Poista
 7. Valkoinen joulu olisi kyllä monen toiveissa vaan toiveeksi se tosiaan taitaa jäädä kun Tampereen korkeudellekin +7C juuri luvattiin 😕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tilastojen mukaan Keski-Suomessa on vielä useampi joulu valkea kuin musta, mutta tänä vuonna eivät tilastot ole puolellamme.

   Poista
 8. Kiitos haasteesta! Lunta lähdetään meillä hakemaan aina pikkuisen pohjoisemmaksi. Itseäni ei vaivaa, vaikka ei lunta olisikaan, koska lumi tarkoittaa aina vähän kylmmempää säätä. Lapsille taas lumi antaa paljon enemmän tekemistä, joten saadaan rauha maahan lumen myötä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, toivottavasti ehdit vastaamaan. Lukisin mielelläni ajatuksiasi. Meillä taapero viihtyy ulkona paljon, paljon paremmin, kun on lunta. Siksikin valkeita päiviä odottelen.

   Poista
 9. Jonna, täällä kaivataan lunta niin, että ihan sattuu.

  ...juu, uusia kieliä ja ranskaakin olisi kiva osata;

  Hyvää joulua sinulle&co♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla kauhistelin taaperon kanssa leikkipuistossa, kun nurmikko vihertää ja hiekkaleikit sujuvat kuin syyskuussa. Säätiedotusta olen vilkuillut vähän väliä, mutta lunta ei ole luvassa, ei vaikka mitä tekisi. :(

   Mutta eiköhän joulutunnelma silti tule.

   Kiitos samoin, Leena! ★♥

   Poista
 10. Toivottavasti toiveesi ovat toteutuneet! Ainakin pakkasta on - ja monia kieliä voi rauhassa kuunnella sujuvasti :) Valoisaa tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan täysin eivät toiveeni ole toteutuneet, mutta joulu tarjosi mukavaa yhdessäoloa läheisten kanssa - se on tärkeintä. :) Kiitos, hyvää uutta vuotta, joka kohta jo ovella kolkuttaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herman Koch: Lääkäri

"He haluavat että heidät tutkitaan . He eivät tyydy lääkärin monivuotiseen kokemukseen, hänen kliiniseen katseeseensa joka rekisteröi yhdellä silmäyksellä mikä jotakuta vaivaa, koska on nähnyt saman jo satatuhatta kertaa. Koska hän tietää kokemuksesta, ettei hänen sadannellatuhannennella ensimmäisellä kerralla tarvitse yhtäkkiä pukea kumihansikkaitaan." Herman Koch: Lääkäri Siltala 2013 Hollanninkielinen alkuteos Zomerhuis met zwembad  2011 Suomentanut Sanna van Leeuwen 447 sivua Herman Kochin Lääkäri -romaani tutustuttaa lukijansa yleislääkäri Marc Schlosseriin, joka on varsin omintakeinen tyyppi. Hän on onnistunut luomaan itsestään kuvan lääkärinä, jolla on aikaa. Hänen vastaanotolleen jonotetaan, vaikka hän yrittää olla kuuntelematta potilaitaan ja mieluummin vain katselee ja jättää tutkimatta. Suhtautuminen potilaisiin on kyynistä ja välinpitämätöntä. Heitä on potilaistani selvä enemmistö, useimpia ei vaivaa yhtikäs mikään. He voihkivat ja valittavat, ääntelystä

Lucy Foley: Jahti

Kun hän on lähempänä, huomaan, että hänen piirteensä ovat jähmettyneet järkytyksestä. Tunnen ilmeen. Olen nähnyt sen ennenkin. Juuri tuollaiselta näyttää ihminen, joka on nähnyt jotakin kauhistuttavaa, jotakin, mikä ei kuulu ihmisen tavallisiin kokemuksiin. Avaan oven ja päästän hänet sisään. Hän tuo mukanaan jääkylmää ilmaa ja lunta. – Mitä on tapahtunut, kysyn häneltä. Lucy Foley: Jahti Otava 2020 alkuteos The Hunting Party suomentanut  Satu Leveelahti äänikirjan lukija Outi Vuoriranta kesto 10 h 24 min Jahdissa  uutta vuotta kokoontuu vastaanottamaan yhdeksänhenkinen kaveriporukka Lontoosta. Hyväosainen ja hieman elitistiseltä vaikuttava joukkio suuntaa Skotlantiin syrjäiseen lomakylään perinteitä kunnioittaen: joukkion tapana on ollut hakeutua aika ajoin yhteen vaihtamaan kuulumisia ja muistelemaan menneitä. Mukana on neljä pariskuntaa, yksi lapsi ja yksi sinkku. Aika pian selviää, että henkilöillä ei ole niin lämpimät ja läheiset välit kuin mitä ulospäin yritetään esittää. Muutama

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum