Siirry pääsisältöön

Älyttömät joululahjatoiveet -haaste


Tuija houkutteli mukaan miettimään älyttömiä joululahjatoiveita, ja sehän sopii. Ideana on siis esittää kolme joululahjatoivetta ilman realismin rajoittavia kahleita.
 1. Ensimmäinen lahjatoiveeni on valkea joulu. Tällä hetkellä näyttää kovasti siltä, että toivoa saa mutta pettymään joutuu. Eilen illalla tuprutti lunta ja maisema oli ihastuttavan jouluinen, mutta nyt rähmii räntää ja sääennuste on luvannut jo sunnuntaille useita lämpöasteita, eli valkeus vaihtuu mustaan märkyyteen. Voih! Minä niin kaipaisin lunta, joka muuttaa toiseksi paitsi sen, miltä ulkona näyttää, myös sen, miltä tuntuu, tuoksuu ja kuulostaa.
 2. Jouluksi toivoisin aikaa ja malttia rauhoittua monen, monituisen hyvän kirjan ääreen. Joulukuusi voisi muodostua erinomaisista tai vieläkin paremmista kirjoista, joita voisi kuusesta napsia mielin määrin, ilman pelkoa kirjakuusen yhtäkkisestä romahtamisesta.
 3. Kolmas toiveeni ulottuu joulun jälkeiseen elämään. Olisi mukavaa, jos yhtäkkiä huomaisin osaavani puhua useita kieliä ihan noin vain. Valikoimaan kelpaisivat vaikkapa espanja, venäjä, ranska ja kiina. Kylläpä maailma avartuisi!
Näin ennen joulua haastan Marin ja Ellenin miettimään omia joululahjatoiveitaan. Vielä ehtii toiveita esittää!

Kommentit

 1. Lumi olisi ok kohtuudella. Tuntuu, että joko sitä ei ole tai sitten sitä on liikaa. Joulusta vain puuttuu jokin ilman sitä.

  VastaaPoista
 2. Oi, ihanat toiveet... Näitä samoja toivon minäkin! <3

  VastaaPoista
 3. Oi, ihanat toiveet... Näitä samoja toivon minäkin! <3

  VastaaPoista
 4. Mukava toiveet. :) Ouluun tulla tupsahti lunta tänään roimasti, vähän vähempikin olisi riittänyt mutta ainakin on valkeaa maassa. Ehkä se lumi ehtii vielä teillekin asti. Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonolta näyttää lumisen joulun suhteen, mutta täytyy yrittää muuten tavoitella joulutunnelmaa. Mukavaa joulun aikaa!

   Poista
 5. Ihanat toiveet! Lunta, lunta meillekin, kiitos!

  Minunkin älyttömät toiveeni ovat jo muhimassa. Jouluna ne voisivat vaikka toteutua, eikö?

  VastaaPoista
 6. Täälläkin on vielä tänään ollut lumi maassa, mutta koko päivän satanut vesi ja lähipäiville luvatut lämpöasteet ovat kyllä takuuvarma merkki siitä, ettei valkoista joulua ole luvassa. Vähän ankeaa, vaikken lumesta kauheasti tykkääkään, mutta silti.

  Mainiot toiveet sinulla kuitenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankeaa tosiaan on, kun ei jouluna ole lunta. Jos saan valita, otan talvikuukausina mieluummin lumi- kuin vesisateen.

   Poista
 7. Valkoinen joulu olisi kyllä monen toiveissa vaan toiveeksi se tosiaan taitaa jäädä kun Tampereen korkeudellekin +7C juuri luvattiin 😕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tilastojen mukaan Keski-Suomessa on vielä useampi joulu valkea kuin musta, mutta tänä vuonna eivät tilastot ole puolellamme.

   Poista
 8. Kiitos haasteesta! Lunta lähdetään meillä hakemaan aina pikkuisen pohjoisemmaksi. Itseäni ei vaivaa, vaikka ei lunta olisikaan, koska lumi tarkoittaa aina vähän kylmmempää säätä. Lapsille taas lumi antaa paljon enemmän tekemistä, joten saadaan rauha maahan lumen myötä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, toivottavasti ehdit vastaamaan. Lukisin mielelläni ajatuksiasi. Meillä taapero viihtyy ulkona paljon, paljon paremmin, kun on lunta. Siksikin valkeita päiviä odottelen.

   Poista
 9. Jonna, täällä kaivataan lunta niin, että ihan sattuu.

  ...juu, uusia kieliä ja ranskaakin olisi kiva osata;

  Hyvää joulua sinulle&co♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla kauhistelin taaperon kanssa leikkipuistossa, kun nurmikko vihertää ja hiekkaleikit sujuvat kuin syyskuussa. Säätiedotusta olen vilkuillut vähän väliä, mutta lunta ei ole luvassa, ei vaikka mitä tekisi. :(

   Mutta eiköhän joulutunnelma silti tule.

   Kiitos samoin, Leena! ★♥

   Poista
 10. Toivottavasti toiveesi ovat toteutuneet! Ainakin pakkasta on - ja monia kieliä voi rauhassa kuunnella sujuvasti :) Valoisaa tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan täysin eivät toiveeni ole toteutuneet, mutta joulu tarjosi mukavaa yhdessäoloa läheisten kanssa - se on tärkeintä. :) Kiitos, hyvää uutta vuotta, joka kohta jo ovella kolkuttaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Mauri Kunnas: Hui kauhistus!

"- Äiti, minkä tähden me oikein kummittelemme? kysyy Hemppa.
- Jaa-a, luulenpa, että ihmisten elämä olisi aika tylsää ilman jännittäviä kummitusjuttuja."
Meillä on ollut tapana, että yritämme hankkia omaan kirjahyllyyn kirjat, joiden pohjalta tehdyt teatteri- tai muut esitykset olemme lasten kanssa nähneet. Esimerkiksi Fedja-setä, kissa ja koira sekä Ronja, ryövärintytär on nähty teatterissa. Tämän nyt esittelyssä olevan Hui Kauhistuksen! näimme lastenoopperana Savonlinnan oopperajuhlilla vuonna 2006. Hankin kirjan omaksi jo tuolloin, mutta koska se katosi, ostin tilalle uudemman painoksen pari vuotta sitten.

Hui Kauhistus! koostuu pienistä tarinoista, joissa käsitellään pelkoja sympaattisella tavalla. Esimerkiksi ensimmäisessä tarinassa, joka on nimeltään Kummitusten yö, esillä ovat Pippendorfin kartanon kummitukset, jotka valmistautuvat yötä varten. Äiti komentaa perhettään pukemaan ylle puhtaat lakanat, ja kummitteleminen on kuin mitä tahansa tavallista työtä.
Vaari vingutt…

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine.
Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?"


Kristin Hannahin romaani Satakieli tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti.

Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaakseen vallitsevaa yhteiskunnallista tilaa.

Tarina sijoittuu kahdelle aikatasolle. Liikkeelle lähdetään vuodesta 1995, kun Vi…