Siirry pääsisältöön

Vihdoinkin: kirjankansibingon kooste!


Kesän haaste, kirjankansibingo, päättyi jo aikapäiviä sitten, mutta haasteen emäntä on ollut liian kiireinen tehdäkseen haastekoonnin. Nyt sen aika kuitenkin vihdoin on - kiitos kärsivällisyydestänne!

Ensinnäkin lämmin kiitos kaikille osallistuneille! Oli ilahduttavaa saada lukea koontejanne ja kommenttejanne, ja erityisen kiinnostavaa oli bongailla, millaisia kirjoja mihinkin ruutuun löytyi. Aivan helppoja kaikki ruudut eivät olleet, mutta onneksi se ei tainnut ketään häiritä, ja omaa luovuutta ruutujen tulkinnoissa sai kyllä käyttää.

Tässä koostetta siitä, millaisia kirjoja ruutuihin löytyi:
Punainen: Laura Honkasalon Perillä kello kuusi (Paljon valoa)
Sininen: Eduardo Mendozan Tulvan vuosi (Ullan Luetut kirjat)
Keltainen: Jussi Siirilän Sekaisin Kreikasta (Kirjahilla)
Ajoneuvo: Agatha Christien Sininen juna (Jokken kirjanurkka)
Abstrakti kuvio: Wislawa Szymborskan Utopia (Tarukirja)
Kaupunki: Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe (Kirjaneidon tornihuone)
Siluetti: Vladimir Krjukovin Huvimaja Monrepoossa (Kirjan pauloissa)
Musta-valkoinen: Tuomo Jäntin Talven hallava hevonen (Dysphoria)
Piirroskuva: Astrid Lindgrenin Veljeni, Leijonamieli (Nannan kirjakimara)
Maisema: Maarit Verrosen Kirkkaan selkeää (Oksan hyllyltä)
Fiktiivinen hahmo: Selma Lagerlöfin Peukaloisen retket villihanhien seurassa (Hurja Hassu Lukija)
Nainen: Kyung-sook Shinin Pidä huolta äidistä (Kirjahilla)
Kengät: Lena Anderssonin Vailla henkilökohtaista vastuuta (Kirjojen kamari)
Rakennus: Michael Mortimerin Fossiilivaltiatar (Ullan Luetut kirjat)
Eläin: Alan Bradleyn Piiraan maku makea (Nannan kirjakimara)
Luonto: Helena Wariksen Uniin piirretty polku (Oksan hyllyltä)
Pariskunta: Vilja-Tuulia Huotarisen Valoa valoa valoa (Cats, books & me)
Mies: Hilja Valtosen Nuoren opettajattaren varaventtiili (Iltatähden syttyessä)
Värikäs: Alex Garlandin Laguuni (Villasukka kirjahyllyssä)
Valokuva: Jennifer Worthin Hakekaa kätilö! (Yöpöydän kirjat)
Ruoka: Liisa Helve-Sibajan Hausfrau - kotona Sveitsissä (Eniten minua kiinnostaa tie)
Kasvokuva: Scott Westerfeldin Behemoth (Tarinoiden syvyydet)
Lapsi: Sirpa Kähkösen Neidonkenkä (Kirjakaapin avain)
Kasvi: John Greenin Kaikki viimeiset sanat (Lasisipuli)
Monta henkilöä: Ian McEwanin Lapsen oikeus (Eniten minua kiinnostaa tie)

Haastepostaukseen koontinsa osoitteen lähettäneiden bingopostaukset löytyvät tästä:
Cats, books & me
Dysphoria
Eniten minua kiinnostaa tie
Hurja Hassu Lukija
Iltatähden syttyessä
Jokken runonurkka
Kirjahilla
Kirjakaapin avain
Kirjaneidon tornihuone
Kirjan pauloissa
Kirjojen kamari
Lasisipulissa
Nannan kirjakimara
Oksan hyllyltä
Paljon valoa
Sunnuntaisatuja
Tarinoiden syvyydet
Tarukirja
Ullan Luetut kirjat
Villasukka kirjahyllyssä
Yöpöydän kirjat

Muistelen törmänneeni muihinkin bingokoonteihin, mutta valitettavasti en ole ehtinyt alkaa etsiskellä niitä netin loputtomasta suosta lisätäkseni linkkejä tähän. Kommentein voi toki vielä ilmoittaa, jos oma koontilinkki puuttuu, voin sen jälkikäteen lisätä.

Tadaa, sitten on aika julistaa arvonnan voittaja. Tällä kertaa onni suosi random.orgin avustuksella kaimaani, Kirjakaapin avaimen Jonnaa! Lämpimät onnittelut, Jonna! Palkinnoksi olisi tulossa Suomalaisen kirjakaupan 25 euron arvoinen lahjakortti, jonka hankintaan ei liity minkäänlaisia yhteistyökuvioita. Ilmoitathan osoitteesi minulle, jotta lahjakortti lähtee oikeaan suuntaan.

Kommentit

 1. Hei, minun blogiani ei listassasi mainita, vaikka linkin laitoin.. Koste löytyy joka tapauksessa osoitteesta: https://lilaemilia.wordpress.com/2015/08/31/tuliko-bingo/ Hyvää syksyä bingoemännälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, pahoitteluni! Linkkauksesi tosiaan oli kommenteissasi, mutta olin sen onnistunut ohittamaan. Nyt blogisi on lisätty listalle.

   Poista
  2. Eipä mitään, kiireessä ei huomaa kaikkea :)

   Poista
 2. Kiitokset mukavasta kesähaasteesta! Kirjojen kansien laittaminen ruudukkoon oli loistava idea. :) Esimerkkikirjojen kansista tuleekin hauskan näköinen ruudukko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilin, että olisin saanut koottua kirjankansista ruudukon, mutta siihen ei nyt aika riittänyt. Kiitos, kun olit mukana!

   Poista
 3. Kiitokset vielä kivasta haasteesta, bingoaminen oli todella hauskaa (ja koukuttavaa!) :)

  VastaaPoista
 4. Tämä oli hauska haaste juuri kesälle, kiitos siitä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

John Irving: Kaikki isäni hotellit

"Jos sinulla oli salaisuus, äiti säilytti sen: jos halusit demokraattista asioiden puintia ja keskustelua, joka saattoi venyä tuntikausia, pahimmassa tapauksessa viikkokausia - jopa kuukausia - pitkäksi, silloin toit asiasi isälle."
John Irvingin romaani Kaikki isäni hotellit on perhetarina. Keskiössä on Berryn perhe, jonka isä Winslow ei jätä toteuttamatta haaveitaan, joita muut eivät välttämättä pidä realistisina. Perheen äiti Mary on haudannut omat opiskelu- ja urahaaveensa voidakseen huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan. Esikoispoika Frank on homoseksuaali ja tytär Franny valmissanainen selviytyjä. Tarinan minäkertoja John rakastaa Franny-sisartaan yli kaiken. Pikkusisko Lilly on lopettanut alle kymmenvuotiaana kasvamisen ja kuopus Egg rakastaa tavaroita ja pukeutumusta eikä tunnu kuulevan juuri mitään - tai sitten hän kuulee vain sen, mitä haluaa. Perhe on eittämättä epätavallinen, vaikka Franny ja minäkertoja väittävätkin toista:
"Ei me olla mitenkään erikoisia"…