Siirry pääsisältöön

Novellihaasteen koonti


Ompun novellihaaste on tullut päätökseensä. Ihan en ennättänyt niin paljoa novelleja lukea kuin etukäteen ajattelin, mutta mukavasti haaste innosti taas tarttumaan proosan lyhyeen muotoon.

Haasteeseen luin yhteensä 23 novellia: Christian Rönnbackan Hautalehdon joulu oli äänikirjana mukavaa kuunneltavaa joulukuussa, Tuuve Aron Lihanleikkaajan kaksitoista tarinaa nautiskelin perinteisenä painettuna kirjana ja Maritta Lintusen kymmenestä tekstistä koostuva Takapiru puolestaan oli e-kirja. Sattumalta tulin siis lukeneeksi novelleja useassa eri muodossa.

Olipas kiva uutinen Ompun blogissa: novellihaaste jatkuu! Toivon, että seuraava haaste innoittaa minut vielä mittavampaan novellisaldoon.

Reader, why did I marry him -blogin haastekoonti löytyy täältä.

Kommentit

 1. Onpa ihanat krookukset kuvassa :)
  Uskon, että Rönnbackan novellit sopivat juuri jouluun jo nimensäkin puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten saakin kevään merkkejä etsiskellä. :( Jouluisia tekstejä ei tähän aikaan vuodesta kaipaile, mutta ensi joulua varten kannattaa Rönnbackan novelli pitää mielessä.

   Poista
 2. Minä ihastuin Maritta Lintuse novelleihin tämän haasteen aikana, luin niitä kaksi. Takapirua en ole tosin vielä lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis luin Lintuselta kaksi novellikokoelmaa, en vain kahta novellia.

   Poista
  2. Minä olen lukenut Lintuselta Mozartin hiukset aiemmin, mutta Takapirun myötä muistin, että pitää lukea enemmänkin. Lintunen on taitava kirjoittaja.

   Poista
 3. Toive Aron novelleja olen joskus lukenutkin ja pitänyt niistä. Taitavaa kerrontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuve muuttuu ihanasti toiveeksi tässä tekstinsyötössä. ;)

   Poista
  2. Autocorrect välillä yllättää! :) Aro kirjoittaa taitavasti, usein hänen maailmansa ovat mukavasti vinksallaan.

   Poista
 4. Kivoja vinkkejä jatkoa ajatellen, kun kaikki nimet ovat minulle vieraita. Ihanaa kun haaste jatkuu! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tieto haasteen jatkumisesta kyllä ilahdutti! :)

   Poista
 5. Outoja nimiä minullekin, Lintunen etenkin kiinnostaa.

  VastaaPoista
 6. Minuakin alkoi kiinnostaa Lintunen. En tiedä, miksen ole hänestäkään koskaan kuullut. Klikkasin Takapirun muistiin Goodreadsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua, Lintunen kirjoittaa niin sujuvasanaisesti.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mauri Kunnas: Hui kauhistus!

"- Äiti, minkä tähden me oikein kummittelemme? kysyy Hemppa.
- Jaa-a, luulenpa, että ihmisten elämä olisi aika tylsää ilman jännittäviä kummitusjuttuja."
Meillä on ollut tapana, että yritämme hankkia omaan kirjahyllyyn kirjat, joiden pohjalta tehdyt teatteri- tai muut esitykset olemme lasten kanssa nähneet. Esimerkiksi Fedja-setä, kissa ja koira sekä Ronja, ryövärintytär on nähty teatterissa. Tämän nyt esittelyssä olevan Hui Kauhistuksen! näimme lastenoopperana Savonlinnan oopperajuhlilla vuonna 2006. Hankin kirjan omaksi jo tuolloin, mutta koska se katosi, ostin tilalle uudemman painoksen pari vuotta sitten.

Hui Kauhistus! koostuu pienistä tarinoista, joissa käsitellään pelkoja sympaattisella tavalla. Esimerkiksi ensimmäisessä tarinassa, joka on nimeltään Kummitusten yö, esillä ovat Pippendorfin kartanon kummitukset, jotka valmistautuvat yötä varten. Äiti komentaa perhettään pukemaan ylle puhtaat lakanat, ja kummitteleminen on kuin mitä tahansa tavallista työtä.
Vaari vingutt…

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine.
Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?"


Kristin Hannahin romaani Satakieli tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti.

Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaakseen vallitsevaa yhteiskunnallista tilaa.

Tarina sijoittuu kahdelle aikatasolle. Liikkeelle lähdetään vuodesta 1995, kun Vi…