Siirry pääsisältöön

Kirjankansibingo 2019

MarikaOksa loihti kesälle kirjankansibingon, josta löytyy lisätietoa täältä. Olikin hauskaa taas kiinnittää erityishuomiota kirjojen kansiin, ja jonkin verran valikoin luettavaa sillä perusteella, mikä kansi sopii bingoruudukkoon.

Sainkin bingoruudukkoon merkintöjä varsin mainiosti: täysbingo jäi vain yhtä ruutua vajaaksi: Ei kuvaa -ruutuun en löytänyt kirjaa.



Tässä bingoon lukemani kirjat:

Ensimmäinen vaakarivi:
Romantiikka: Kate Morton, Kellontekijän tytär
Kirja: Penelope Fitzgerald, The Bookshop
Yö: Sami Makkonen, Kalevala
Puu: Virpi Hämeen-Anttila, Tiergartenin teurastaja
Huonekalu: Domenico Starnone, Kepponen


Toinen vaakarivi
Ruutuja: Rachel Cusk, Ääriviivat
Lempiväri: Liane Moriarty, Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista
Nainen: Jojo Moyes, Ne jotka ymmärtävät kauneutta
Ei kuvaa:
Lomahaave: Elly Griffiths, Korppikuningas


Kolmas vaakarivi:
Harrastus: Merete Mazzarella, Varovainen matkailija
Hauska kansi: Roope Lipasti, Jälkikasvukausi
Matkalla: Erin Kelly, Älä jää pimeään
Jännitys: Anna Ekberg, Salattu nainen
Vähintään 5 eri väriä: Johanna Venho, Ensimmäinen nainen


Neljäs vaakarivi
Ovi: Sofie Sarenbrant, Avoimet ovet
Mies: Andre Aciman, Kutsu minua nimelläsi
Piirroskuva: Nina Lykke, Ei, ei ja vielä kerran ei
Kotieläin: Suvi Ratinen, Matkaystävä
Juoma: Laura Honkasalo, Vie minut jonnekin


Viides vaakarivi
Unenomainen: Ruth Ware, Rouva Westaway on kuollut
Numeroita: Ruth Ware, Nainen hytissä 10
Kaunis vaate: Pauliina Vanhatalo, Tuulesta temmattu elämä
Eksotiikka: Kim Thuy, Ru
Raitoja: Heather Morris, Auschwitzin tatuoija

Kiitos MarikaOksalle bingohaasteen emännöimisestä. Kivaahan tuo jälleen oli!

Kommentit

  1. Sinulla oli hieno bingokesä. :) Niin paljon kauniita kansia... minulla oli omassa ruudukossa muutamia todella rumiakin, mutta sinulla on tosi näyttävä kansikuvajoukko. Älä jää pimeään ja Tuulesta temmattu elämä ovat erityisesti minun makuuni (ja voisin kyllä lukea ne ihan sisällönkin puolesta). :) Kiitos, kun innostuit haasteeseen mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastelin itsekin noita kansia, ja nyt niihin tuli kiinnitettyä aivan erityisesti huomiota. Samoja suosikkeja on minullakin, mutta erityisesti mieleen jäi Ensimmäinen nainen, jonka kansi on mielestäni upea.
      Kiitos sinulle haasteesta!

      Poista
  2. Sullahan meni hyvin, onnittelut! Nopealla vilkaisulla meillä on kolme samaa: Ääriviivat, Ensimmäinen nainen ja Kutsu minua nimelläsi, tosin eri kohdissa. Kepposen luin jo aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllättävän hyvin sain kesän aikana luettua ja kuunneltua kirjoja. Nyt huomaa, että töiden alkaminen taas hidastaa lukutahtia.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin...

Historiallista romantiikkaa 💓

Äänikirjakoosteessa on tarjolla historiallisia romaaneja: tämänkertaisessa kvartetissa kohdataan monenlaisia tunteita ja erilaisia ihmisiä erilaisissa ympäristöissä. 1700-luvun skotlantilaislinnasta siirrytään ensin parisataa vuotta ajassa eteenpäin mutta pysytään Skotlannissa. Sen jälkeen aika pysyy kuta kuinkin samana mutta maisema vaihtuu Petsamoon. Viimeisessä romaanissa taas liikutaan hieman pohjoiseen ja mennään ajassa hitusen verran taaksepäin. **********   Samassa ovi avautui koputtamatta. Tulija ei ollut palvelijatar eikä edes Charlotten äiti, vaan Fingal MacTorrian, joka marssi sisään naistenhuoneeseen kuin maailman luonnollisimpana asiana. – Täällä kaivataan kuulemma apua, mies sanoi. Kaisa Viitala: Klaanin vieraana Karisto 2024 kansi Timo Numminen äänikirjan lukija Emma Louhivuori kesto 15 t 32 min Kaisa Viitalan historiallinen romaani Klaanin vieraana  aloittaa Nummien kutsu -sarjan, joka sijoittuu 1700-luvulle. Päähenkilö on Agnes, lontoolaisperheen hellitty tytä...

Ujuni Ahmed & Elina Hirvonen: Tytöille jotka ajattelevat olevansa yksin

Kaikki mitä tarvitsin tai halusin oli kodin ja yhteisön näkökulmasta väärin. Siksi se kaikki oli pidettävä salassa. Olin lapsesta asti tottunut kätkemää omat tarpeeni, ja siihen oli aina liittynyt ahdistus, häpeä ja kylmä yksinäisyyden tunne. Noina vuosina ristiriita kasvoi niin valtavaksi, että halusin vain olla rauhassa. Samaa halusivat ystäväni. He pakenivat kodin sääntöjä, uhkailua ja väkivaltaa karkaamalla, ja minä lähdin heidän mukaansa. Kun lähdimme, meillä ei enää ollut kotia. Olimme yhteiskunnalle näkymättömiä ja yhteisön silmissä hylkiöitä, mutta meillä oli toisemme. Ujuni Ahmed & Elina Hirvonen: Tytöille jotka ajattelevat olevansa yksin WSOY 2022 kansi Anna Makkonen 226 sivua Ujuni Ahmed on 3-vuotiaana Somaliasta Suomeen muuttanut musliminainen, joka avaa Elina Hirvosen kanssa kokemuksiaan ja elämäntarinaansa kirjassa Tytöille jotka ajattelevat olevansa yksin . Teos on tarkoitettu ensisijaisesti Ujuni Ahmedin kaltaisille, jotka kokevat olevansa vääränlaisia ja erilaisia ...