Siirry pääsisältöön

Maaliskuun luetut


Jälleen takana on upea lukukuukausi. Olen nähnyt kaksi kuuta, vaeltanut metsässä ja käynyt Islannissa. Olen ihmetellyt rajoja rikkovia äitejä ja juhlistanut Minna Canthin päivää ja 170-vuotisjuhlavuotta niin sarjakuvan kuin näytelmän jos toisenkin parissa. Tove Janssonin juhlavuoden kunniaksi piipahdin taas Muumilaaksossa.


Kirjakuukauden yhteinen nimittäjä on ollut menetys. Lukemissani kirjoissa on menetetty veljiäisä, unelma omasta lapsesta, hyvä elämä ja kokonainen perhe. Jotain menetetään myös sadussa, joka viehätti niin minua kuin perheemme 11-vuotiastakin.

Maaliskuu on antanut minulle paljon, sillä olen saanut lukea paljon ja upeita kirjoja, jotka ovat jääneet mieleen. Kuukauden aikana olen lukenut useita uutuusromaaneja, joiden perusteella näyttää siltä, että tästä on kaiken kaikkiaan tulossa loistava kirjavuosi.

Haasteista sen verran, että Ihminen sodassa -lukuhaaste on edennyt yhden kokonaisen ja yhden kolmasosan verran. Runohaaste 2014 eteni yhdellä teoksella ja omaa kirjahyllyä sain luettua selättämällä molemmat maaliskuulle asettamani kirjat. Viime viikolla vietin lisäksi Blogien lastenkirjaviikkoa 2014 kertomalla perheemme suosituista lastenkirjoista, lapsuuteni rakkaasta kirjastaperheemme lukuhetkestä ja kirjasta, jonka näimme myös lastenoopperana.

Huhtikuussa on tarkoitus lukea uutuusromaaneja sen verran, kuin kirjoja käsiini saan - ainakin Nura Farahin Aavikon tyttäret on odottamassa lukemistaan. Lisäksi luvassa on Ihminen sodassa -haasteeseen ainakin yhden kolmasosan verran täydennystä, kun Täällä Pohjantähden alla tulee päätökseensä. Varmasti tuohon haasteeseen tulee muutakin luettua. Myös runohaastetta ja oman kirjahyllyn kaivelua aion jatkaa, ja maaliskuussa lepäämässä ollut Vive la France! -haaste saa jatkoa. Upeiden naiskirjailijoiden, Minna Canthin ja Tove Janssonin, juhlavuotta on tarkoitus niin ikään jatkaa myös huhtikuussa.

Maaliskuussa luin yhteensä 27 teosta. Joukkoon mahtui kolme sarjakuvateosta, kolme lastenkirjaa, kaksi novellikokoelmaa, 12 romaania, yksi runokokoelma, kaksi näytelmää, kaksi humoristista kuvateosta ja kaksi tietokirjaa. Koska olen vauvan kanssa kotona, ehdin lukea paljon, paljon enemmän kuin "normaalisti", ja tätä aikaa tulen varmasti myöhemmin kaipaamaan.

Kommentit

  1. 27 luettua kirjaa kuukaudessa on pelkkä haave minulle. Tai sitten pitäisi unohtaa kaikki 150 sivua paksummat. :) Hieno saldo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuossa joukossa on toki ohuitakin kirjoja, romaaneja on itse asiassa alle puolet. Tämä elämänvaihe on nyt ihmeellisen ihana, kun aikaa lukemiseen on niin paljon. Luen melkein kaiken ajan, kun vauva nukkuu, ja iltaisin tulee usein luettua sen sijaan, että katsoisin televisiota.
      Jossain vaiheessa lukuaika ja -into varmasti vähenevät, mutta nyt nautin tästä ajasta. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Historiallista romantiikkaa 💓

Äänikirjakoosteessa on tarjolla historiallisia romaaneja: tämänkertaisessa kvartetissa kohdataan monenlaisia tunteita ja erilaisia ihmisiä erilaisissa ympäristöissä. 1700-luvun skotlantilaislinnasta siirrytään ensin parisataa vuotta ajassa eteenpäin mutta pysytään Skotlannissa. Sen jälkeen aika pysyy kuta kuinkin samana mutta maisema vaihtuu Petsamoon. Viimeisessä romaanissa taas liikutaan hieman pohjoiseen ja mennään ajassa hitusen verran taaksepäin. **********   Samassa ovi avautui koputtamatta. Tulija ei ollut palvelijatar eikä edes Charlotten äiti, vaan Fingal MacTorrian, joka marssi sisään naistenhuoneeseen kuin maailman luonnollisimpana asiana. – Täällä kaivataan kuulemma apua, mies sanoi. Kaisa Viitala: Klaanin vieraana Karisto 2024 kansi Timo Numminen äänikirjan lukija Emma Louhivuori kesto 15 t 32 min Kaisa Viitalan historiallinen romaani Klaanin vieraana  aloittaa Nummien kutsu -sarjan, joka sijoittuu 1700-luvulle. Päähenkilö on Agnes, lontoolaisperheen hellitty tytä...

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine . Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?" Kristin Hannah: Satakieli WSOY 2019 Alkuteos The Nightingale  2015 Suomentanut Kaisa Kattelus 450 sivua Kristin Hannahin romaani Satakieli  tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti. Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaaksee...

Susanna Ylinen: Lapsiperheen retkiopas – päiväretkistä pitkiin vaelluksiin

Hiihto järven jäällä sujui joutuisasti. Viisivuotias lykki edessä tasatyöntöä, ja minä hiihdin vauvan kanssa perässä. Pienimmän aurinkolasien takaa en nähnyt, nukahtiko hän, vai oliko hiljaa ihan vain tyytyväisyyttään. Suksi luisti, ja matka eteni. Illan hämärtyessä saavutimme määränpäämme, saaressa sijaitsevan laavupaikan. Isomman lapsen silmät loistivat päästyämme perille: ”Täälläkö me äiti saadaan nukkua?” Susanna Ylinen: Lapsiperheen retkiopas – Päiväretkistä pitkiin vaelluksiin Karttakeskus 2024 kansikuva Riikka Ruokolainen 192 sivua Susanna Ylinen on Instagram-profiilinsa mukaan superliikkuja, ja sitä hän todellakin vaikuttaa olevan. Erityisen upeaa on, että Ylinen on ottanut myös lapsensa mukaan liikunnalliseen elämäntapaansa, ja nyt hän tarjoaa tietämystään Lapsiperheen retkioppaassa , joka sisältää monenlaisia vinkkejä lähtien siitä, miten päiväretkiä voi toteuttaa lasten kanssa, ja päätyen siihen, miten myös pitkät vaellukset ovat pikkuväen kanssa mahdollisia. Opaskirja on hy...