Siirry pääsisältöön

Toisen vuosineljänneksen kirjoja

Kesäinen lukuhetki.
Huhti-kesäkuussa kirjoitin blogiin yhteensä 23 kirjasta. Jälleen bloggaaminen laahaa hieman perässä, sillä kaikista lukemistani teoksista en ole ehtinyt vielä kirjoittaa.

Kaunokirjallisuutta luin tuttuun tapaan enemmän kuin tietokirjallisuutta. Tietokirjoja luin yhteensä 5, ja niissä näkyi yksi esseekirja, yksi elämäkerta, yksi ujoutta käsittelevä tietokirja ja kaksi omakohtaisiin kokemuksiin perustuvaa teosta.
Kaunokirjallisuutta kului 18 kirjan verran.
Käännetyn ja suomalaisen kirjallisuuden suhteeksi muodostui 8-15 siten, että kotimainen kirjallisuus oli enemmän esillä.

Olen oikeastaan aina ajatellut, että luen enemmän nais- kuin mieskirjailijoiden teoksia, mutta usein on käynyt niin, että pitkällä aikavälillä suhde on aika tasainen. Nyt kuitenkin lukemistossani on ollut selvästi enemmän naispuolisten kirjailijoiden teoksia.
Naiskirjailijoiden kirjoja 17, mieskirjailijoiden teoksia 6.
Kirjaston palveluja tuli jälleen hyödynnettyä siten, että kirjastolainojen osuus luetuista teoksista oli suurin: kymmenen kirjastolainaa. Kirjoitin blogiini yhteensä kuudesta arvostelukappaleesta. Kuvitelmiini kuuluu, että en juuri osta kirjoja, mutta niin vain omia ostoksia oli huhti-kesäkuussa listalla yhteensä kuusi kappaletta.
Yhden kirjan sain lahjaksi.
Painetut kirjat jyräävät edelleen: luin yhteensä 16 p-kirjaa vuoden toisella neljänneksellä. E-kirjoja lukemistooni kuului neljä.
Toisella vuosineljänneksellä kuuntelin kolme äänikirjaa.
Haasterintamalle kuuluu sellaista, että Kurjen siivellä -lukuhaasteen sain viimein korkattua yhdellä kirjalla. Helmet 2016 -lukuhaaste eteni neljällätoista teoksella niin, että nyt listalla on 29 kirjaa. Vuositavoitteeni 25 kirjaa on siis jo nyt saavutettu, ja lisää on tulossa. Kansojen juurilla -haaste ei ole edennyt lainkaan, vaikka se on minusta tavattoman kiinnostava. Samoin on laita Seitsemännen taiteen tarinat -haasteen kanssa. From Fiction to Reality -haaste eteni kahden kirjaparin verran, joten siinäkin olen vuositavoitteeni saavuttanut.
Uutena aloitin Lukutoukan kulttuuriblogin kesäbingon, johon olen saanut tähän mennessä neljä hajarastia.
Lisää haastesaavutuksiani täällä.

Heinäkuussa on tulossa bloggauksia ainakin eräästä tietokirjasta, yhdestä omaelämäkerrallisesta sarjakuvasta ja kaunokirjallisuudesta. Viimeksi mainittu laji on tietenkin runsaasti taas esillä, ja tiedossa on esimerkiksi Keltaista kirjastoa ja vetävä suomalainen dekkari.

Hyvää heinäkuun jatkoa!

Kommentit

  1. Mukavat tilastot. :) Minulla on mutu-fiiliksen mukaan suurin e-kirjainnostus laskenut, mutta kesäkuun reissuilla sentään tuli jokunen luettua. Jotenkin se lukulaite vaan helposti unohtuu pölyä keräämään jonnekin hyllun nurkalle. Pitäisi ehkä kokeilla e-kirjojen lainausta niin laisin laitteen taas kunnolla hyötykäyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla e-kirjojen lukemista on vauhdittanut se, kun aloin lainata niitä kirjastosta. Kaikki lukemani e-kirjat taisivatkin itse asiassa olla kirjastosta. Muuten tartun mieluummin yleensä p-kirjaan, mutta joskus sähköisyys on kätevää. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Historiallista romantiikkaa 💓

Äänikirjakoosteessa on tarjolla historiallisia romaaneja: tämänkertaisessa kvartetissa kohdataan monenlaisia tunteita ja erilaisia ihmisiä erilaisissa ympäristöissä. 1700-luvun skotlantilaislinnasta siirrytään ensin parisataa vuotta ajassa eteenpäin mutta pysytään Skotlannissa. Sen jälkeen aika pysyy kuta kuinkin samana mutta maisema vaihtuu Petsamoon. Viimeisessä romaanissa taas liikutaan hieman pohjoiseen ja mennään ajassa hitusen verran taaksepäin. **********   Samassa ovi avautui koputtamatta. Tulija ei ollut palvelijatar eikä edes Charlotten äiti, vaan Fingal MacTorrian, joka marssi sisään naistenhuoneeseen kuin maailman luonnollisimpana asiana. – Täällä kaivataan kuulemma apua, mies sanoi. Kaisa Viitala: Klaanin vieraana Karisto 2024 kansi Timo Numminen äänikirjan lukija Emma Louhivuori kesto 15 t 32 min Kaisa Viitalan historiallinen romaani Klaanin vieraana  aloittaa Nummien kutsu -sarjan, joka sijoittuu 1700-luvulle. Päähenkilö on Agnes, lontoolaisperheen hellitty tytä...

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine . Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?" Kristin Hannah: Satakieli WSOY 2019 Alkuteos The Nightingale  2015 Suomentanut Kaisa Kattelus 450 sivua Kristin Hannahin romaani Satakieli  tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti. Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaaksee...

Susanna Ylinen: Lapsiperheen retkiopas – päiväretkistä pitkiin vaelluksiin

Hiihto järven jäällä sujui joutuisasti. Viisivuotias lykki edessä tasatyöntöä, ja minä hiihdin vauvan kanssa perässä. Pienimmän aurinkolasien takaa en nähnyt, nukahtiko hän, vai oliko hiljaa ihan vain tyytyväisyyttään. Suksi luisti, ja matka eteni. Illan hämärtyessä saavutimme määränpäämme, saaressa sijaitsevan laavupaikan. Isomman lapsen silmät loistivat päästyämme perille: ”Täälläkö me äiti saadaan nukkua?” Susanna Ylinen: Lapsiperheen retkiopas – Päiväretkistä pitkiin vaelluksiin Karttakeskus 2024 kansikuva Riikka Ruokolainen 192 sivua Susanna Ylinen on Instagram-profiilinsa mukaan superliikkuja, ja sitä hän todellakin vaikuttaa olevan. Erityisen upeaa on, että Ylinen on ottanut myös lapsensa mukaan liikunnalliseen elämäntapaansa, ja nyt hän tarjoaa tietämystään Lapsiperheen retkioppaassa , joka sisältää monenlaisia vinkkejä lähtien siitä, miten päiväretkiä voi toteuttaa lasten kanssa, ja päätyen siihen, miten myös pitkät vaellukset ovat pikkuväen kanssa mahdollisia. Opaskirja on hy...