Siirry pääsisältöön

Alkuvuoden kirjoja

Huh, vuoden ensimmäinen neljännes on takana! Taas kerran voisin ihmetellä, mihin aika oikein rientää, ja voisin vastata, että aikaa uppoaa ainakin kotona, töissä, matkatessa paikasta a paikkaan b ja niin edelleen. Jätän nyt kuitenkin taivastelut sikseen ja silmäilen, mitä alkuvuonna 2016 on tullut luettua.

Bloggaaminen on kulkenut viime kuukaudet koko ajan vähän jälkijunassa lukemisiini nähden. Nytkin moni kirja odottaa, että kirjoittaisin niistä sanasen blogiini. Niinpä on oikeampaa puhua kirjoista, joista olen vuoden ensimmäisen neljäsosan aikana blogannut, kuin kirjoista, jotka olen lukenut. Viimeksi mainittuja tipahtelee tänne verkkomaailmaan sitä mukaa, kun ehdin niistä kirjoittamaan.

Alkuvuonna bloggasin yhteensä 26 kirjasta. Eniten joukossa oli romaaneja:

Kotimaisen ja ulkomaisen kirjallisuuden suhde näyttää tällaiselta:


Kirjoittajien sukupuolta kuvaava jakauma on seuraavanlainen:

Kirjojen alkuperä taas näyttää tältä:

Eniten tuli luettua tänä tai viime vuonna julkaistua kirjallisuutta:

Klassikkohaasteen ansiosta blogissani näkyi yksi vuonna 1960 julkaistu teos, mutta muutoin lukemistossani on painottunut uudehko kirjallisuus, tuttuun tapaan.

Haasteista puheen ollen: Kovin paljon en ole haasterintamalla ahkeroinut, mutta jotain olen sentään saanut aikaiseksi. Kansojen juurilla -haaste on nytkähtänyt liikkeelle yhden luetun kirjan verran, mutta Seitsemännen taiteen tarinoiden kohdalla tilanne on hieman valoisampi, siihen olen lukenut kaksi kirjaa ja katsonut yhden elokuvan. From Fiction to Reality on edennyt kahden kirjaparin verran, mutta Kurjen siivellä odottaa vielä avaustaan.

Helmet-lukuhaaste on edennyt mukavasti: alkuvuonna sain sovitettua listalle 15 kirjaa. Lisää on piakkoin tulossa, eikä 25 kirjan vuositavoitteeni vaikuta mahdottomalta.

Lähitulevaisuudessa blogiini ilmaantunee tekstejä ainakin erään ruotsalaisen satutädin elämäkerrasta ja kovasti kiinnostusta herättäneestä italialaisesta romaanista. Lisäksi tuo yksi luettu novellikokoelma on saamassa seurakseen toisen lajitoverin. Suunnitelmissani on saada korkattua tuo Kurjen siivellä haaste vihdoin, ja monen monta kiinnostavaa teosta on huojuvassa lukupinossa odottelemassa, että ehdin niihin tarttua.

Aurinkoisia kevätpäiviä kirjojen ystäville!

Kommentit

  1. Hienot tilastokäppyrät. Itse olen laiska niitä tekemään, mutta toisten blogeista on kiva tutkia miten lukemisten asettuvat kuviin. Minulla on sama tilanne blogikirjoittelun kanssa: bloggaustahti laahaa lukuvauhtia jäljessä. Mutta olen jo niin tottunut siihen, että tuntuisi varmaan oudolta jos yhtäkkiä blogini etenisia tasatahtia lukemisten kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta noita on ihan hauska tehdä, jos vain on aikaa. :)
      Toisaalta on helpottavaa, kun bloggaustahti laahaa jäljessä: on melkein aina jotain, mistä voi piakkoin blogata, jos muuten meinaa blogi vaipua hiljaisuuteen.

      Poista
  2. Onpas sulla hienot grafiikat! Itse postaan aina tuoreeltaan enempiä miettimättä. Jos makuutan, menee innostus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle taas usein käy niin, että pieni hauduttelu on hyväksi. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin...

Historiallista romantiikkaa 💓

Äänikirjakoosteessa on tarjolla historiallisia romaaneja: tämänkertaisessa kvartetissa kohdataan monenlaisia tunteita ja erilaisia ihmisiä erilaisissa ympäristöissä. 1700-luvun skotlantilaislinnasta siirrytään ensin parisataa vuotta ajassa eteenpäin mutta pysytään Skotlannissa. Sen jälkeen aika pysyy kuta kuinkin samana mutta maisema vaihtuu Petsamoon. Viimeisessä romaanissa taas liikutaan hieman pohjoiseen ja mennään ajassa hitusen verran taaksepäin. **********   Samassa ovi avautui koputtamatta. Tulija ei ollut palvelijatar eikä edes Charlotten äiti, vaan Fingal MacTorrian, joka marssi sisään naistenhuoneeseen kuin maailman luonnollisimpana asiana. – Täällä kaivataan kuulemma apua, mies sanoi. Kaisa Viitala: Klaanin vieraana Karisto 2024 kansi Timo Numminen äänikirjan lukija Emma Louhivuori kesto 15 t 32 min Kaisa Viitalan historiallinen romaani Klaanin vieraana  aloittaa Nummien kutsu -sarjan, joka sijoittuu 1700-luvulle. Päähenkilö on Agnes, lontoolaisperheen hellitty tytä...

Ujuni Ahmed & Elina Hirvonen: Tytöille jotka ajattelevat olevansa yksin

Kaikki mitä tarvitsin tai halusin oli kodin ja yhteisön näkökulmasta väärin. Siksi se kaikki oli pidettävä salassa. Olin lapsesta asti tottunut kätkemää omat tarpeeni, ja siihen oli aina liittynyt ahdistus, häpeä ja kylmä yksinäisyyden tunne. Noina vuosina ristiriita kasvoi niin valtavaksi, että halusin vain olla rauhassa. Samaa halusivat ystäväni. He pakenivat kodin sääntöjä, uhkailua ja väkivaltaa karkaamalla, ja minä lähdin heidän mukaansa. Kun lähdimme, meillä ei enää ollut kotia. Olimme yhteiskunnalle näkymättömiä ja yhteisön silmissä hylkiöitä, mutta meillä oli toisemme. Ujuni Ahmed & Elina Hirvonen: Tytöille jotka ajattelevat olevansa yksin WSOY 2022 kansi Anna Makkonen 226 sivua Ujuni Ahmed on 3-vuotiaana Somaliasta Suomeen muuttanut musliminainen, joka avaa Elina Hirvosen kanssa kokemuksiaan ja elämäntarinaansa kirjassa Tytöille jotka ajattelevat olevansa yksin . Teos on tarkoitettu ensisijaisesti Ujuni Ahmedin kaltaisille, jotka kokevat olevansa vääränlaisia ja erilaisia ...